Edoğan '' Cemaatle 3 Yerde Ters Düştük

Edoğan '' Cemaatle 3 Yerde Ters Düştük

Başbakan Erdoğan Brüksel'de 'TÜMSİAD Avrupa Buluşması' adlı etkinlikte konuştu.

Türkiye, PKK ile dHKP-C’yle mücadele ederken, El Nusra’yla El Kaide ile mücadele ederken bizi teröre destek veriyormuşuz gibi göstermeye çalıştılar.. Algı operasyonlarıyla Türkiye hedef haline getirilmek isteniyor. Türkiye’nin ana muhalefetinin başı şu ifadeyi kullanıyor: Türkiye’nin Milli İstihbaratı silah kaçakçılığı yapıyor!. Eğer bir muhalefet lideri böyle bir ifade kullanıyorsa buna ihanetten başka bir şey denemez.

 

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

-Devlet kurumlarına sızmış bir örgüt var.

-Çıkar gözeterek kaos oluşturulmaya çalışılıyor. Bizim mücadelemeiz yargıyla değil tehlikeli örgütlerledir. Biz mafyayala mücadele ettik hepsi sf dışı. Çetler de mücadele ettik. Şimdi de bu paralel devleti kurmaya çalışanları saf dışı yaptık. Paralel yapılanmayı bitireceğiz.

-Marmara gemisi kaçırıldığında Suriye’de Filistin’de de ters düştü bizimle bu yapılanma.

-Türkiye’nin reform yapma önündeki son engel de ortadan kalkmaktadır. Şu anda Türkiye içindeki oyun bozulmuştur.

-Demokratikleşmenin önündeki son direniş de kalkacak.

-MİT’in çalışma yasası vardır ve bu çalışma esasları çerçevesinde insani yardımlar götürülüyor. TIR’lar durdurularak aranıyor. Bu Türkiye’nin milli kurumların yıpratılmak istenmesidir. Bir ülkenin MİT’ini ancak düşman ülke hedef alabilir. Ana Muhalefetin başı diyor ki MİT silah kaçakçılığı yapıyor. Bir ülkede ana muhalefetin başında bulunan kişi MİT için bu ifadeyi kullanıyorsa buna ihanetten başka bir şey denilemez. Kimin kimlerle elele olduğu ortaya çıkıyor.

-Her türlü karanlık odağa hesabı sorulacak.

-Özellikle çözüm sürecinin sabote edilmesini milletimiz göz yummayacaktır. İnanın Türkiye eski Türkiye olmayacak. Bu süreçten daha cesur ve kararlı çıkacağız.

-30 Mart’ta milletin vereceği karar yeni sürecin önemli bir kilometre taşı olacaktır.

-Türkiye 2023 hedeflerine doğru ilerliyor. Kimse endişe etmesin.

-Dün gece televizyon ekranlarında fotoğraf karelerini izlediniz. 55 bin kareden bunlar özetlenmiş. Bu zulüm bu vahşet bu insanlık kıyımı bizim ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koyuyor. Suriye’de başından beri bu mücadeleyi veren biziz.Yanımızda bir kaç körfez ülkesi yer aldı. Başta Katar olmak üzere onlara teşekkür ediyorum. Terör örgütleri Suriye’ye sızmış vaziyette. Bu görünenler zalim katil Esad’ın ne olduğunu göstergesi bakımından önemli. Şu anda Suriye’de bir devlet terörü estirilmektedir. Sadece ülkemizde 700 bin sığınmacı var. 210 bini çadır ve konteynır kentlerde misafir ediliyor.

-Bu bizim insani görevimizdir. Bu insanlara karşı yarın bakalım Cenevre 2 toplantısından ne çıkacak. Temennimiz odur ki bu resimlerden sonra inşallah bir şey çıkar.

-Demokrasinin, halkın iradesinin Suriye’de hakim olmasını bekliyoruz.