Edirne Valisi Şahin’in ‘Sığınmacılara Verdiği Süre’ Bugün Doluyor

Edirne Valisi Şahin’in ‘Sığınmacılara Verdiği Süre’ Bugün Doluyor

Almanya ve Kuzey Avrupa ülkelerine adım atma umuduyla İstanbul’dan yürüyerek Edirne’ye giden Suriyeli sığınmacılara Edirne Valisi Dursun Ali Şahin tarafından şehri terk etmeleri için verilen süre bugün doluyor.

Almanya ve Kuzey Avrupa ülkelerine adım atma umuduyla İstanbul’dan yürüyerek Edirne’ye giden Suriyeli sığınmacılara Edirne Valisi  Dursun Ali Şahin tarafından şehri terk etmeleri için verilen süre bugün doluyor.
 
Şehir merkezindeki İlhan Koman Parkı’na çadırla kamp kuran yaklaşık 200 Suriyeli sığınmacı polis ekiplerince boşaltıldı.
 
Otobüslerle Edirne’ye gelerek Yunanistan’ın kendilerine sınırı açacağı umudunu taşıyan yaklaşık 2 bin kadar Suriyeli TEM otobanı Edirne gişelerine bir kilometre kala durdurulmuş, dört günlük bekleyişin ardından yeniden yürüyüşe geçmişti.
 
TEM otobanında jandarma ve polis ekiplerince durdurulan sığınmacılar yetkililerin ikna çabaları sonucu 28 saatlik otoban kapatma eyleminin ardından önceki gece Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi’ne yerleştirilmişti.
 
Dün akşam saatlerinde sığınmacıların çocuklarından oluşan bir grup ellerinde pankartlarla Yunanistan’ın kapıları açana kadar açlık grevi başlattı. Ellerinde İngilizce ve Türkçe olarak ‘Thank you Merkel Mother’, ‘Kapılar açılana kadar açlık grevi’, yazılı pankartlar taşıyan Suriyeli çocuklar Yunanistan’ın sınırı açarak kendilerine izin vermesini istedi.
 
Öte yandan Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri de Suriyeli sığınmacıların bulunduğu parkları boşaltmaya başladı. İkna edilen sığınmacılar İstanbul’a dönerken, diğerleri ise Sarayiçi’ndeki mülteci kampına dönen Er Meydanı’na götürüldü.
 
Sarayiçi’ndeki sığınmacıların sayısı 2 bini geçti
 
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı’na yerleştirilenlerin sayısı ise 2 bini geçti. Suriyeli sığınmacılardan 700 kadarı ise kendi istekleriyle İstanbul’a döndü.