Ebu Zuhri: "Meşal ve Abbas'ın Türkiye'de Görüşeceği Haberi Asılsız"

Ebu Zuhri: "Meşal ve Abbas'ın Türkiye'de Görüşeceği Haberi Asılsız"

islami Direniş Hareketi (Hamas), Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal ile Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın Türkiye'de görüşeceklerine dair haberlerin asılsız olduğunu açıkladı.

slami Direniş Hareketi (Hamas), Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal ile Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın Türkiye'de görüşeceklerine dair haberlerin asılsız olduğunu açıkladı.

Hamas Hareketi sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, dün akşam (10 Ocak Cumartesi) konuyla ilgili kısa bir bildiri yayınladı. Bildiride, "Halid Meşal ile Mahmud Abbas'ın Türkiye'de bir araya geleceklerine dair haberlerin aslı yok" ifadesine yer verildi.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal geçen hafta sonu Türkiye'yi ziyaret etmiş ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Türk halkı tarafından coşkuyla karşılanmıştı.

Bu arada, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabet ederek 12-13 Ocak tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret edeceği bildirildi.

Ziyaretle ilgili yapılan açıklamada, ziyaret sırasında Türkiye-Filistin ilişkileriyle Türkiye'nin Filistin halkına sunduğu insani yardımların görüşüleceği, bölgesel gelişmelerin yanında Filistin-İsrail çatışmasındaki son durumun ele alınacağı ifade edildi.

Bildiride ayrıca, ziyaretin Türkiye'nin Filistin davasına desteğini bir kez göstermesi için fırsat teşkil edeceği kaydedildi
FİEM