Ebu Zuhri: "Kerry'nin Sözleri Gerçekleşmeyecek Hayallerdir ve Direniş Sürecek"

Ebu Zuhri: "Kerry'nin Sözleri Gerçekleşmeyecek Hayallerdir ve Direniş Sürecek"

Filistin İslâmî Direniş Hareketi Sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry'nin işgal altındaki Batı Yaka'da direnişin son bulması arzularını dile getirdiği açıklamasına tepki göstererek bu tür arzuların içi boş hayallerden ibaret olduğu

Filistin İslâmî Direniş Hareketi Sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry'nin işgal altındaki Batı Yaka'da direnişin son bulması arzularını dile getirdiği açıklamasına tepki göstererek bu tür arzuların içi boş hayallerden ibaret olduğunu, bölgede işgal devam ettiği sürece direnişin de süreceğini dile getirdi.

Ebu Zuhri, ABD Dış İşleri Bakanı Kerry'nin sözlerinin sadece gerçekleşmeyecek hayallerin dile getirilmesinden ibaret olduğunu, o bölgede direnişin gerekçesinin işgal olduğunu ve işgalin devam etmesinin de gerekçesinin devam etmesi anlamına geleceğini dolayısıyla işgalin ortadan kalkmasını istemezken ona karşı verilen direnişin son bulmasını isteyen hayallerin asla gerçekleşmeyeceğini vurguladı.

ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry, siyonist işgal rejimi hesabına yaptığı son açıklamalarından birinde yine işgalcilerin ağzını kullanarak Batı Yaka'da işgale karşı verilen mücadeleyi "terör" olarak nitelemiş ve bölgedeki bazı Arap ülkelerinin "İsrail"le "barış (!)" içine girmeye ve "terör (!")"e karşı mücadele amacıyla yeni bir bölgesel ittifak kurmaya hazır oldukları iddiasında bulunmuştu.

Kerry, işgalci katillerle birlikte katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmada Filistin'deki İslamî direnişi ve Suriye direnişini, IŞİD ve Boko Haram'la aynı kategoriye koyarak bugün Suriye'ye dönük saldırılarda ABD ile birlikte hareket eden "koalisyon" ülkelerinin bu hareketlere karşı savaş için İsrail ile ittifak kurmaya hazır olduklarını kendisine söyledikleri iddiasında bulunmuştu.