Ebu Ubeyde Meydan Okudu

Ebu Ubeyde Meydan Okudu

Ebu Ubeyde: “Düşmana Atılmak Üzere Çeyrek Milyon El Bombası Hazır”

Filistin Enformasyon Merkezi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, savaş biriminin gençlerin işgal askerlerine atmaları için çeyrek milyon el bombası hazırladığını belirtti.

Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde savaşın on ikinci gününde yaptığı açıklamada, Netanyahu ve Yaalon’a hezimeti tattıracaklarını, askerlerinin yenilmiş bir halde geri döneceklerini, Filistin halkına ve direnişine karşı komplo kuranların pişmanlıktan parmaklarını ısıracaklarını, bu tarihi ve stratejik zafere katkı sağlamayanların da sonunda pişman olacaklarını söyledi.

Ebu Ubeyde yaptığı açıklamada şu hususları paylaştı: “İşgalciyle uzun soluklu bir savaşa hazırlandık. Düşman bu savaşın bazı aşamalarını görmüşse de bazılarını henüz görmedi. Amacımıza ulaşmak için bizim nefesimiz daha uzun ve ısrarımız daha fazladır. Daha önce kaybettiğimiz silah ve mühimmatımızı tedarik ettik. Binlerce mücahit fiili çatışmaya girmek için sırada bekliyor. Çünkü savaşta onlara henüz sıra gelmedi.”

Düşmanın kayıplarını gizlemesinin kendilerini fazla ilgilendirmediğine dikkat çeken Ebu Ubeyde, hedeflerini iyi bildiklerini, indirdikleri darbelerin düşmanı fazlasıyla acıttığını, düşmanın Filistin halkını hakkını teslim edip saldırılarına son verinceye kadar darbe indirmeye devam edeceklerini hatırlattı.