Ebu Ras: "Mısır Mahkemesinin Kararı Uluslararası Hukuka Aykırı"

Ebu Ras: "Mısır Mahkemesinin Kararı Uluslararası Hukuka Aykırı"

Filistin Parlamentosu Hukuk Komisyonu Raportörü Mervan Ebu Ras, Mısır mahkemesinin İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ı "terör örgütü" ilan eden kararının siyasi bir karar olduğunu ifade ederek, kararın işgale direnişi doğal hak ve meşru müdâfaa gören ulusla

Filistin Parlamentosu Hukuk Komisyonu Raportörü Mervan Ebu Ras, Mısır mahkemesinin İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ı "terör örgütü" ilan eden kararının siyasi bir karar olduğunu ifade ederek, kararın işgale direnişi doğal hak ve meşru müdâfaa gören uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Ebu Ras, bugün (5 Mart Perşembe) Filistin Enformasyon Merkezi'ne verdiği demeçte, Kahire Acil İşler Mahkemesi'nin verdiği kararın hukuki olmadığını, hukuki kararların delillere dayalı ve hukuki ölçütlere uygun olması gerektiğini belirtti.

Mısır'ın çizgisini düzeltmesi gerektiğini bildiren Ebu Ras, Mısır'ın şu anki çizgisinin bir devlet değil bir çete çizgisi olduğunu söyledi.

Mısır mahkemesinin kararının direniş aleyhine kışkırtma olduğunu kaydeden Ebu Ras, "terör" kelimesinin Batı'yı ve Amerika'yı, Rusya'yı, Japonya'yı, Çin'i ve diğer bir çok ülkeyi kışkırtıcı niteliği olduğunu ifade etti.

Ebu Ras, Siyonistlerin Mısır mahkemesinin kararına sevindiklerine dikkat çekerek, işgal rejimi yetkililerin sevincinin açıklamalarına yansıdığını belirtti.