Ebu Merzuk: "Uzlaşı Görüşmeleri Salı Günü Kahire'de Yeniden Başlayacak"

Ebu Merzuk: "Uzlaşı Görüşmeleri Salı Günü Kahire'de Yeniden Başlayacak"

Ebu Merzuk: "Uzlaşı Görüşmeleri Salı Günü Kahire'de Yeniden Başlayacak"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Hamas ve Fetih hareketleri arasındaki görüşmelerin önümüzdeki Salı günü Kahire'de yeniden başlayacağını açıkladı.

Er-Risale.net sitesine konuşan Ebu Merzuk, Kahire'nin görüşmelere ev sahipliği yapmayı kabul ettiğini ve uzlaşı görüşmelerinin Hamas ve Fetih heyetlerinin katılımıyla Salı günü başlayacağını ifade etti.

Fetih heyetinde Azzam El-Ahmed ile birlikte Cibril Er-Recub, Sahr Besisu, Hüseyin Eş-Şeyh ve Mahmud El-Alul'un yer alması bekleniyor.

Görüşmelerde uzlaşı anlaşmasının uygulanması ile ilgili askıda kalan konular ile siyasi ortaklık ve uzlaşı hükümetinin çalışmaları gibi konuların ele alınacağını bildiren Ebu Merzuk, görüşmelerin başarılı olması için Hamas'ın elinden geleni yapacağını söyledi.

Uzlaşı anlaşmasının uygulanması konusunda hâlâ birçok nokta belirsizliğini korurken, taraflar birbirlerini ciddiyetsizlikle suçluyor.

Fetih Hareketi liderlerinden Azzam El-Ahmed de dün akşam yaptığı açıklamada, Hamas Hareketi'yle görüşmelerin hafta ortasında Kahire'de yapılması konusunda Mısır'la anlaşma sağlandığını bildirdi. El-Ahmed, Filistinli gruplar ve işgal rejimi arasındaki dolaylı ateşkes müzakerelerinin de daha sonra yapılacağını ifade etti.

FİEM