Ebu Merzuk, Lübnan'ın Kudüs İntifadası'nı Desteklemesini İstedi

Ebu Merzuk, Lübnan'ın Kudüs İntifadası'nı Desteklemesini İstedi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk,) Beyrut'ta Lübnan Başbakanı Temam Selam ile görüşerek, Lübnan'ın Kudüs İntifadası'na destek olmasını istedi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, dün (28 Ekim Çarşamba) Beyrut'ta Lübnan Başbakanı Temam Selam ile görüşerek, Lübnan'ın Kudüs İntifadası'na destek olmasını istedi.

Hamas Hareketi, görüşmede Filistin ve Lübnan ile bölgedeki son gelişmelerin ele alındığını açıkladı.

Hareketin internet sitesinde konuyla ilgili yayınlanan haberde, Ebu Merzuk'un görüşmede Lübnan'ın Kudüs İntifadası'nı desteklemesini isteyerek, intifadanın mutlaka Arap ve İslam ülkeleri tarafından desteklenmesi gerektiğini söylediği ifade edildi.

Kudüs İntifadası'nın ümmetin yönünü yeniden Filistin'e ve Kudüs'e çevirdiğini kaydeden Ebu Merzuk, Lübnan'da yaşayan Filistinli mültecilere medeni ve insani haklarının verilmesi ve Nehru'l-Barid Mülteci Kampı'nın bir an önce imar edilmesi çağrısında bulundu.

Ebu Merzuk, Hamas'ın Lübnan'ın birliğini, güvenlik ve istikrarını desteklediğini bir kez daha vurgulayarak, Filistin ve Lübnan halkları arasındaki kardeşlik ilişkilerinin güçlenmesini arzu ettiğini söyledi.

Görüşmede Selam'ın da ümmetin merkezi davası olarak nitelediği Filistin davasına Lübnan'ın desteğini dile getirdiği ifade edildi.

FİLİSTİN HABER