Ebu Merzuk: "Kahire'deki Ateşkes Müzakereleri Zor Geçiyor"

Ebu Merzuk: "Kahire'deki Ateşkes Müzakereleri Zor Geçiyor"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Mısır'ın başkenti Kahire'de devam eden dolaylı ateşkes müzakerelerinin zor olduğunu bildirerek, birinci ateşkes süresince müzakerelerde hiçbir ilerleme kaydedilemediğini ve şu anki

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Mısır'ın başkenti Kahire'de devam eden dolaylı ateşkes müzakerelerinin zor olduğunu bildirerek, birinci ateşkes süresince müzakerelerde hiçbir ilerleme kaydedilemediğini ve şu anki geçici ateşkesin de ikinci ve sonuncu olduğunu söyledi.

Ebu Merzuk, bugün (12 Ağustos Salı) sosyal paylaşım sitelerinden Twitter'daki hesabında yaptığı açıklamada, "Görüşmelerde net bir ciddiyet hissetmeye başladık. Filistin heyetinden halkın beklentisini gerçekleştirmesi talep edilmektedir" dedi.

Filistin heyeti Kahire'de bir haftayı aşkın bir süredir Mısır'ın arabuluculuğunda işgal rejimiyle Gazze Şeridi'ne açılan savaşın sona ermesi ve uygulanan ablukanın kaldırılması için dolayı müzakerelerde bulunuyor.

Bu arada, Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, dün akşam yaptığı kısa açıklamada, işgal ordusunun Gazze Şeridi'nde işlediği savaş suçlarını araştırmak üzere uluslararası komisyon kurulması kararını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi. Ebu Zuhri, komisyonun bir an önce çalışmalarına başlamasını istedi.

İşgal ordusu 7 Temmuz'da Gazze Şeridi'ne başlattığı ve halen devam eden saldırıları boyunca birçok savaş suçu işledi ve katliam yaptı.

 

FİEM