Ebu Merzuk: "İşgalci Geçiş Kapılarını Kapatarak Ateşkesi İhlal Etti"

Ebu Merzuk: "İşgalci Geçiş Kapılarını Kapatarak Ateşkesi İhlal Etti"

Filistin İslâmi Direniş Hareketi (Hamas), siyonist işgal rejiminin Beyt Hanun'daki Erez sınır kapısını ve güneydeki Kerem Ebu Salim kapısını ani bir şekilde geçişe kapatmak suretiyle iki ay önce Mısır gözetiminde sağlanan ateşkesin şartlarına aykırı harek

Filistin İslâmi Direniş Hareketi (Hamas), siyonist işgal rejiminin Beyt Hanun'daki Erez sınır kapısını ve güneydeki Kerem Ebu Salim kapısını ani bir şekilde geçişe kapatmak suretiyle iki ay önce Mısır gözetiminde sağlanan ateşkesin şartlarına aykırı hareket ettiğini bildirdi.

İşgal yönetimi, Gazze'nin kuzeyindeki Erez sınır kapısını ve güneydeki Nakab bölgesinde yer alan ve ticarî gümrük kapısı olarak kullanılan Kerem Ebu Salim kapısını bugün (2 Kasım Pazar) itibariyle yeni bir talimata kadar güvenlik gerekçesiyle kapattığını duyurmuştu.

Hamas Siyasi Birimi üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk konu hakkında bugün yaptığı yazılı açıklamada kapıların kapatılmasının sorumsuz bir çocuğun işi olduğunu dile getirerek, işgal rejiminin kapatma konusunda ileri sürdüğü gerekçenin de geçersiz olduğunu vurguladı.

"Asıl yapılması gereken mevcut kapıların kapatılması değil yeni kapılar açılmasıdır" diyen Ebu Merzuk, zaten mevcutların hiçbir şekilde ihtiyacı karşılamadığına dikkat çekti.

Hamas'ın Kahire'de Mısır aracılığıyla gerçekleştirilen dolaylı ateşkes görüşmesine katılan heyetinin de üyesi olan Dr. Musa Ebu Merzuk, işgal yönetiminin bu tür kararlar alabilmesinde Özerk Yönetim'in hatalarının da payı olduğuna dikkat çekerek, bu yönetimden Filistin'in geçiş kapılarındaki görevlilerinin bir an önce işlerinin başına dönmelerini sağlamasını istedi.

Filistin'deki muhtelif İslâmi ve ulusal oluşumların son gelişmeleri ele almak üzere bugün bir ortak toplantı yapacakları bildirildi. Toplantıda görüşülecek konular arasında kapıların kapatılmasından kaynaklanan durum ve Gazze'nin yeniden imarı için BM'nin ileri sürdüğü ancak Filistin tarafından reddedilen şartlar karşısında sergilenecek ortak tavır konularının da yer alacağı ifade edild