Ebu Merzuk: "İşgal Rejimi Medyası İshale Yakalanmış Gibi Haber Yapıyor"

Ebu Merzuk: "İşgal Rejimi Medyası İshale Yakalanmış Gibi Haber Yapıyor"

Ebu Merzuk: "İşgal Rejimi Medyası İshale Yakalanmış Gibi Haber Yapıyor"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Kahire'deki dolaylı ateşkes müzakerelerine katılan Filistin heyeti üyelerinin medyaya konuşmaktan kaçındığını söyledi.

Kahire'deki müzakere heyetinde yer alan Ebu Merzuk, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında bu sabah (13 Ağustos Çarşamba) yaptığı açıklamada, Filistin heyetinin sessizliğine karşı henüz ortada herhangi bir netice olmamasına rağmen işgal rejimi medyasının ishale yakalanmış gibi sürekli haber yaptığını ifade etti.

Ebu Merzuk, işgal rejiminin durumu doğru olarak değerlendirememesinin beklenen olumsuz sonuca yol açacağını belirtti.

Geçici ateşkesin 72 saat süreyle uzatılması ve işgal rejimi heyetinin yeniden Kahire'ye dönmesi üzerine Gazze Şeridi'ne açılan savaşı sona erdirecek ve kalıcı ateşkesi sağlayacak anlaşma için Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen müzakereler dün yeniden başlamıştı.

İşgal rejiminde yayınlanan Yediot Ahronot gazetesinin internet sitesinde dün akşam yer alan ve Siyonist diplomatik kaynaklara dayandırılan bir haberde, Kahire'deki müzakerelerin karmaşık ve zor olduğu belirtildi.

Mısır'ın geçici ateşkes süresini uzatmak için taraflara baskı yaptığı belirtilen haberde, müzakerelerde henüz dikkate değer bir ilerleme sağlanamadığı kaydedildi. 

fİEM