Ebu Merzuk Hamas’ın Hükümete İlişkin Tutumunu El-Ahmed’e İletti

Ebu Merzuk Hamas’ın Hükümete İlişkin Tutumunu El-Ahmed’e İletti

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Musa Ebu Merzuk, Fetih lideri Azzam El-Ahmed ile yaptığı telefon görüşmesinde...

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Musa Ebu Merzuk, Fetih lideri Azzam El-Ahmed ile yaptığı telefon görüşmesinde ulusal uzlaşı hükümetiyle ilgili hareketin anlayış ve tutumunu ileterek, hükümet konusunda bireysel tutumlardan uzak durulmasını istedi. 

Konuyla ilgili olarak Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı özel açıklamada Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Fetih lideri Ahmed ile görüşen Ebu Merzuk’un kendisine hükümetin kurulmasıyla ilgili hareketin resmi tavrını ilettiğini söyledi.

Ebu Zuhri yaptığı açıklamada, Hamas’ın bugün açıklanan tutumuyla hükümetin kurulmasıyla ilgili merciin FKÖ’nün Yürütme Kurulu değil, çerçeve liderlik olduğunu açıkça ortaya koyduğunu söyledi. 

Ebu Zuhri devamla, ikinci hususun Kahire antlaşmasında açıkça ifade edildiği üzere kurulacak hükümetin herhangi bir siyasi programa sahip olmaması gerektiğini, hükümet kurulduktan sonra ise meclisten güvenoyu alması gerektiğini ifade etti. 

Hükümeti kurma istişareleri devam ederken, İslamî Cihad ve Halk Cephesi böyle bir hükümete iştirak etmeyeceklerini ilan etti. Hamas ise hükümetle ilgili ilkelerini bugün bir kez daha kamuoyuna duyurdu.