Ebu Merzuk: "Gazze'deki Memurların Maaşları Çarşamba Günü Ödenecek"

Ebu Merzuk: "Gazze'deki Memurların Maaşları Çarşamba Günü Ödenecek"

Ebu Merzuk: "Gazze'deki Memurların Maaşları Çarşamba Günü Ödenecek"

islami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Gazze'deki eski hükümetin memurlarının maaşlarının Çarşamba günü ödenmesi konusunda uzlaşı hükümetiyle anlaşma sağlandığını söyledi.

Ebu Merzuk, El-Aksa televizyonunda dün akşam (31 Ağustos Pazar) yaptığı açıklamada, eski hükümetin sivil memurlarının maaşlarının önümüzdeki Çarşamba günü ödenmesi konusunda anlaşma sağlandığını ve geriye askerlerin maaşlarının kaldığını, onların da aynı gün maaşlarını almaları için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Eylül ayı içinde Gazze Şeridi'nin yeniden imarı için uluslararası konferans toplanmasının beklendiğini ifade eden Ebu Merzuk, işgal rejiminin yapısında verdiği sözlerde durmamak olduğunu fakat Siyonistlerin karşılarındakinin gücünü gördüklerinde verdikleri sözleri tereddütsüz yerine getirdiklerini söyledi.

Azzam El-Ahmed'in kendisine saldırdığı iddialarına da değinen Ebu Merzuk, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Müzakereler sırasında Azzam El-Ahmed'e "Görünüşe göre üzerinde oturduğun koltuk senden daha büyük. Çünkü dosyalara hakim olamıyorsun" dedim. Hamas heyeti olarak varlığımız rahatsız ediyorsa çıkabileceğimizi söyledim. "Hayır, hayır.. Siz olmadan birşey yapamayız" dedi."

Ebu Merzuk, işgal rejimi ateşkese bağlı kaldıkça kendilerinin de bağlı kalacağını ifade ederek, er ya da geç havaalanına ve limana sahip olacaklarını bildirdi.

FİEM