Ebu Merzuk  Bütün Filistin'de Devlet Kurmak istiyoruz

Ebu Merzuk Bütün Filistin'de Devlet Kurmak istiyoruz

Abbas'ı sorumluluktan kaçmakla suçlayan Hamas liderlerinden Musa Ebu Merzuk, Hamas sadece Gazze'de değil bütün Filistin'de devlet kurmak istiyor dedi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Mahmud Abbas'ın Hamas'ı Gazze'de devlet kurmak için işgal rejimiyle güvenlik işbirliği yapmakla suçlamasını reddederek, bu tür suçlamaların Abbas'ın kuşatma altında bulunan Gazze'ye karşı sorumluluklarından kaçınmak için öne sürdüğü bahanelerden başka bir şey olmadığını söyledi.

Abbas'ın suçlamalarıyla ilgili olarak bugün (20 Haziran Cumartesi) Facebook'ta yaptığı açıklamada Ebu Merzuk, “Mahmud Abbas Hamas'ı suçlamaya devam ediyor. İşin garip tarafı, Hamas'ı suçlarken, kendisinin bunları en kötü şekilde yapmasıdır. Çünkü direniş güçlerine karşı düşmanla işbirliği yapan, Hamas'ın tanımadığı ve bunun için üç kez savaştığı işgal rejimine gönüllü bir şekilde hizmette bulunan odur.  Hamas, özgürlük için hâlâ elinde silahı bulunduruyor ve bundan asla geri durmuyor” dedi.

Ebu Merzuk devamla şunları söyledi: “Sayın Başkan! Hamas sadece Gazze'de değil bütün Filistin'de devlet kurmak istiyor. Gazze'ye karşı sorumluluklarından kaçınmak için bu tür bahaneler öne sürmen doğru değil.”

Abbas, Mursi döneminde Hamas'ın Gazze'de devlet kurmak için işgal rejimiyle işbirliği yaptığını iddia etmişti.

 

 

Kaynak : Filistin Enformasyon Merkezi