Ebu Merzuk: “Abbas’ın Hamas’ı Bitirme Çabaları Sonuçsuz Kalacak”

Ebu Merzuk: “Abbas’ın Hamas’ı Bitirme Çabaları Sonuçsuz Kalacak”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Musa Ebu Merzuk, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Hamas Hareketi'ni siyasi sahadan silme çabalarının sonuçsuz kalacağını belirterek, Hamas Hareketi'nin Gazze memurlarını yalnız bırakmayacağını v

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Musa Ebu Merzuk, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Hamas Hareketi'ni siyasi sahadan silme çabalarının sonuçsuz kalacağını belirterek, Hamas Hareketi'nin Gazze memurlarını yalnız bırakmayacağını ve parçalı çözümleri de asla kabul etmeyeceğini söyledi.

Dün akşam (25 Kasım Salı) El-Aksa Televizyonu'na önemli açıklamalarda bulunan Hamas lideri Ebu Merzuk, “Memurlar işlerini bırakmayacak ve biz de onlardan asla vazgeçmeyeceğiz. Onlardan Hamas sorumludur. Maaşlarını alma ve bunu talep etme hakkına sahiptirler” dedi.

Ebu Merzuk, Hamas Hareketi'nin Filistin halkının birliğini önemsediğini, uzlaşının da sloganı olduğunu belirterek, hiçbir zaman iki halklı bir devleti düşünmediğinin altını çizdi.
 
Açıklamalarında Fetih’e de değinen Ebu Merzuk şunları söyledi: “Ancak uzlaşı noktasında Fetih’te bir irade göremiyoruz. Dün seçimden bahseden Fetih liderlerinin bugün sustuklarını görüyoruz. Filistin Yönetimi'nde Gazze’yi yük görenler ve Batı Yaka gibi görmek istemeyenler var. Bunun içindir ki onu 2015 bütçesine dahil etmediler. Filistin halkı arasında Gazze halkını ikinci sınıf görüyorlar.”

Kudüs’teki gelişmeler konusunda ise Ebu Merzuk, Kudüs halkının ortaya koyduğu direnişin Mescidi Aksa’nın bölünmesi planını suya düşürdüğünü belirterek, Kudüs’te meydana gelen eylemlerin bireysel olduğunu söyledi.

FİEM