Ebu Hudayr Ailesi Katillere: "Sizler Neo-Nazilersiniz, Katillersiniz"

Ebu Hudayr Ailesi Katillere: "Sizler Neo-Nazilersiniz, Katillersiniz"

Şehit Muhammed Ebu Hudayr'ın ailesinin avukatı Mühenned Cebbara, Ebu Hudayr'ın şehid edilmesidavasının bir numaralı sanığı 29 yaşındaki yerleşimcinin tutukluluk süresinin uzatılmasına sanık avukatlarının itiraz etmediğini bildirdi.

Şehit Muhammed Ebu Hudayr'ın ailesinin avukatı Mühenned Cebbara, Ebu Hudayr'ın şehit edilmesi davasının bir numaralı sanığı 29 yaşındaki yerleşimcinin tutukluluk süresinin uzatılmasına sanık avukatlarının  itiraz etmediğini bildirdi. Cebbara, sanık avukatlarının 18 yaşından küçük diğer iki sanığın tutukluluğunun devamına itiraz ettiğini fakat kendilerinin bunu kabul etmediğini söyledi.

Davanın dün (6 Ağustos Çarşamba) yapılan duruşmasından sonra Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan Avukat Mühenned Cebbara, 2 ve 3 numaralı sanıkların avukatlarının talebi üzerine yargıcın duruşmayı 13 Ağustos'a ertelediğini bildirdi.

Davanın bir yıldan fazla sürebileceğini ifade eden Cebbara, Ebu Hudayr ailesinin ilk kez duruşmaya katılmasının büyük etkisi olduğunu, sanıkların duruşma boyunca kafalarını kaldıramadıklarını, aile fertlerinin sanıklara "Siz neo-Nazilersiniz, katilsiniz, canilersiniz. Cezanızı buluncaya kadar yargılanacaksınız. Burada olmazsa uluslararası mahkemelerde" diye bağırdığını belirtti.

Cinayetin kasıtlı ve önceden planlanarak işlendiğini ve cezasının müebbet hapis olması gerektiğini ifade eden Cebbara, bunun dışında bir cezayı kabul etmeyeceklerini söyledi.

Fiem