Eboladan ölenlerin sayısı 8 bini aştı

Eboladan ölenlerin sayısı 8 bini aştı

Batı Afrika ülkelerinde etkili olan ebola salgınından dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı gittikçe artıyor. Ebola virüsünden dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 8 bini aştı. Diğer taraftan dünya genelindeki ebola vakalarının sayısının 20 bini aştığı bel

Batı Afrika ülkelerinde etkili olan ebola salgınından dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı gittikçe artıyor. Ebola virüsünden dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 8 bini aştı. Diğer taraftan dünya genelindeki ebola vakalarının sayısının 20 bini aştığı belirtildi. 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ebola salgınından en çok etkilenen ülkenin Sierra Lenone olduğunu açıkladı. DSÖ, eboladan dolayı hayatını kaybedenlerin tam sayısının 8 bin 153 olduğunu belirtti. Hayatını kaybedenlerin sayısının Sierra Leone'de 2 bin 915, Liberya'da 3 bin 471, Gine'de ise bin 767 olduğunu açıkladı. 

Nijer Devlet Başkanı Mahamadu Issoufou ile Benin Devlet Başkanı Boni Yavi, Ebola ile mücadeleye destek için Gine’ye resmi ziyarette bulundu.

Gine Devlet Başkanı Alpha Conde tarafından karşılanan Issoufou ile Yavi, Gine halkı ile dayanışma içinde olduklarını belirtti. Yavi, “Gine’ye hem mevkidaşımız Conde’nin yeni yılını kutlamak için hem de Ebola ile mücadelede Gine hükümetinin yanında olduğumuzu göstermek için geldik” ifadesini kullandı.

Nijer Devlet Başkanı Issoufou da bu ziyaretle dünyaya mesaj iletmek istediklerini belirterek “Salgının olduğu ülkeler hiçbir bahaneyle dışlanmamalı” dedi. Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, başta Batı Afrika ülkeleri Liberya, Gine ve Sierra Leone olmak üzere Ebola virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 8 bini aştı.