Düzenlenen Protestolar  İsrail'in  Maçını İptal Ettirdi

Düzenlenen Protestolar İsrail'in Maçını İptal Ettirdi

İsrail'in maçı Kudüs'te oynamak istemesi üzerine düzenlenen protestolar sonucu, Arjantin ve İsrail milli futbol takımları arasında Kudüs'te oynanması planlanan hazırlık maçı iptal edildi.

 İsrail'in maçı Kudüs'te oynamak istemesi üzerine düzenlenen protestolar sonucu, Arjantin ve İsrail milli futbol takımları arasında Kudüs'te oynanması planlanan hazırlık maçı iptal edildi. 


Arjantin basınında yer alan habere göre Arjantin Futbol Federasyonu, 9 Haziran'da yapılması planlanan ve günlerdir özellikle Filistinlilerin yoğun tepki gösterdiği hazırlık maçını iptal ettiklerini İsrailli mevkidaşlarına bildirdi.  Haberlerde, Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Jorge Sampaoli'nin hazırlık maçı oynanmasına başından beri karşı çıktığı bilgisi paylaşılırken, futbolcuların da hazırlık müsabakasına soğuk baktıkları belirtildi.


'DOĞRU KARAR VERİLDİ'


Arjantinli yıldız futbolcu Gonzalo Higuain de ESPN televizyonuna konuştu. 


İptal kararının toplumun yararına olduğunu vurgulayan Higuain, "Sonuçta doğru karar verildi ve bu konu artık geride kaldı. Biz de İsrail'e gitmemenin doğru olduğunu düşünüyoruz" ifadelerinde bulundu.


'İŞGALİ MEŞRULAŞTIRIR'


Maçın, 'İsrail'in Kudüs'ü işgalini meşrulaştırma çabalarına hizmet edeceğini' ifade eden Filistinliler, birçok yerde gerçekleştirdikleri protestoların yanı sıra Arjantin'in hazırlıklarını sürdürdüğü Barcelona'da da gösteri düzenlemişti. 


'SPORDAN ÇOK SİYASETE DÖNÜŞTÜ'


Ayrıca Batı Şeria'daki Arjantin diplomatik temsilciliğinin önünde de protesto gösterisi düzenlenmiş, Filistin Futbol Federasyonu Başkanı Cibirl er-Racub da burada yaptığı açıklamada, "Karşılaşma, İsrail'in, başkenti olduğunu ileri sürdüğü Kudüs'te yapılması yönündeki ısrarı yüzünden spordan çok siyaset aracına dönüştü" demişti. 


Racub, Arjantinli futbolcular ve özellikle Lionel Messi'den 'İsrail işgalinin kara yüzünü beyazlatmak için araç olmamasını' ve maça çıkmamasını istemişti.