'Düşmanımız Sünniler değil İsrail'

'Düşmanımız Sünniler değil İsrail'

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, 'Ortadoğu'da yaşanan savaş siyasidir, mezhebi değil' dedi.

Nasrallah, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen "Aşurayı ihya gecesinde" yaptığı konuşmada, Ortadoğu'da yaşanan savaş ve krizlere ilişkin, yaşananların Şii-Sünni çatışması olmadığını ve bölgedeki krizin yanlış yorumlandığını belirtti.

 

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Aşure Günü'nde Beyrut'ta halka seslendi.

Konuşmasında Arap baharının, mezhepsel değil, siyasi çatışmalara yol açtığını savunan Nasrallah, "Libya'daki çatışma mezhepsel mi? Mısır'daki çatışma mezhepsel mi? Bu ülkelerde Şiilerle Sünniler mi savaşıyor? Hayır. Irak ve Suriye'de Hıristiyanlar, Ezidiler, Kürtler ve diğer azınlıklar, Sünni-Şii çatışması ile bağlantılı olarak mı hedef alınıyor? Tabii ki hayır. Bölgedeki çatışmaların Sünnilerle Şiiler arasındaki mezhepsel bir çatışma olmadığını fark etmek zorundayız" dedi.

Bölgedeki Sünnilere seslenen Nasrallah, Şiilerin Sünnilerle savaşmadığını söyledi. Hizbullah lideri, beraberce Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) gibi tekfircilere karşı savaştıklarını belirtti.



Bölgede devam eden savaşın halkın kaderini ve geleceğini belirleyeceğini söyleyen Nasrallah, "Savaşımız Sünnilerle değil, herkesi yok etmek, ezmek isteyen tekfirciler ve İsrail'ledir" diye konuştu.

Nasrallah ayrıca Sünnileri, "yaşananları idrak ederek dikkatli davranmaya" çağırdı.

Lübnan'ın kuzeyindeki Trablus kentinde ordu ile silahlı gruplar arasında çıkan ve onlarca kişinin ölümüne neden olan çatışmalara da değinen Nasrallah, "Bu musibeti Lübnan'ın başına saran esas etken, genel olarak kuzeydekiler ve saygın İslam ekolü Ehli Sünnet mensubu siyasi ve dini mercilerinin duruşudur" ifadesini kullandı.