Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Dursun bu hayasızca akın!

Yaşadığımız coğrafyanın genelini göz önünde bulundurarak söylüyorum ki, şu günlerde Allah Teala"nın gazabını üzerimize çeken en büyük olay çıplaklıktır, örtüsüzlüktür, kadınlar tarafından sergilenmekte olan hayasızlıktır.

Sergilenen bu hayasızlığın getirdiği felaket ise, buna muhatap olan bütün bireylere hayvani duyguların egemen olması, şehvetlerin ve hırsların ön plana çıkmasıdır.

Ve hepsinden de önemlisi, insanlığın Allah Teala"yı unutması, Allah Teala ile irtibatının kesilmesidir. Bir toplum için bundan daha büyük bir felaket düşünülemez.

İnsanlık bugün her bir yandan hayasızlığın kesintisiz hücumuyla kuşatılmış durumdadır.

Bu hayasızca akın kesinlikle durdurulmalıdır. Müslüman olmanın getirdiği büyük bir yükümlülüktür bu.

Neler yapılmalıdır?

Öncelikle örtünmenin önündeki engeller acilen kaldırılmalıdır. Bu konuda Müslümanlar üzerine düşeni asla yapmamışlardır. Örtünmenin bedelini kesinlikle ödememişlerdir.

Bugünden tezi yok, örtünme yasağı kalkıncaya kadar önemli kent merkezlerinde büyük mitingler düzenlenmelidir. Bu noktada Gazze için gösterdiğimiz hassasiyetten hiç de geri kalınmamalıdır.

Türkiye"nin yönetimini elinde bulunduran bütün yetkililere şu husus net bir şekilde bildirilmelidir ki, bu ülke insanının en önemli meselesi örtünme meselesidir.

Başta Müslüman alimler olmak üzere İslam adına yazanlar, konuşanlar, sözü tutulanlar derhal bir araya gelerek Namazla Diriliş Platformu gibi, örtünmeyle ilgili bir platform oluşturmalıdırlar. Daha sonra ilçe merkezlerine varıncaya kadar yüzlerce konferans, panel ve açık oturumlar düzenleyerek örtünmenin önemi, hayasızlığın getireceği felaketler anlatılmalıdır.

Örtünme hususunda, hayasızlığın ne büyük bir cinayet ve felaket olduğu hususunda makaleler, küçük büyük kitapların sayısı hızla çoğaltılmalıdır.

 Bununla birlikte bireysel anlamda da ciddi bir tebliğ faaliyeti başlatılmalıdır. Duyarlı Müslümanlar en yakınlarından başlayarak, sözünün geçeceği bayanlara Allah için samimi tebliğde bulunmalıdırlar.

Ev halkından başlamak üzere, yakın akrabalar, komşular, okul ve iş dolayısıyla selamlaştığımız, konuştuğumuz bayanlara Allah için emri bilma"ruf, nehyi anilmünker yapmalıyız.

Mükemmelce örtünmüş şuurlu ve kültürlü bayanlarımız bulundukları bölgede kesinlikle bir araya gelerek ciddi bir yapı oluşturmalıdırlar.

Örtünmek isteyip de basit sebeplerden örtünemeyenlere moral ve destek vermeleri açısından bu çok önemlidir.

 Başkalarına örtüyü sevdirecek şekilde kendi örtülerini güzelleştirmelidirler. Evlerine çekilmemelidirler ve günün belirli saatlerinde mutlaka insanların yoğun olduğu her yerde bulunmalıdırlar. Sosyal hayatın bütün alanlarında görünmelidirler.

"Müslümanlar arasında fuhşiyatın yayılmasını arzu edenlere bu dünyada da ahirette de elem verici bir azap vardır" (24/18)

Örtü düşmanlığı yapan, hayasızlık sergileyen medya kuruluşlarına karşı etkin tavırlar alınmalıdır, etkileyici boykotlar düzenlenmelidir.

Medya dışında, tesettür düşmanlığı yapan, örtüsüzlüğü teşvik eden firmalar ve kuruluşlar da aynı şekilde ifşa ve ilan edilmeli, etkin boykotlar düzenlenmelidir.

 Örtülü bayanları kasiyer olarak dahi bulundurmayan marketler ve mağazalar da o çevrede ifşa edilmeli, oralardan alış veriş yapılmamalıdır.

Sözün kısası, bu hayasızca akın kesinlikle durdurulmalıdır.

Allah"ın izniyle bunun başarılacağına kesinlikle inanıyoruz.

Doğru Haber

Bu yazı toplam 6583 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar