Durmak yok, yola devam!

Ne oldu şimdi? El-Kassam roketlerinin kökü mü kurudu? Direniş ordusu mu dağıldı? HAMAS'ın beli mi kırıldı?

Yok öyle bir şey.

Filistinli mücahitler Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarının başından sonuna kadar işgal topraklarına roket atmayı sürdürdüler" Şehit olan mücahit sayısı 50'nin altında" HAMAS'ın ordusu yerinde duruyor, roketleri de tükenmedi...

"Roket sorunu çözülecek, HAMAS'ın askeri varlığı tamamen yok olacak" diye ilan ettiği hedefe ulaşamadığı halde Gazze harekâtını durduran İsrail, askerî bakımdan başarısız olduğunu, El-Kassam Tugayları'na gücünün yetmediğini, HAMAS karşısında yenilgiye uğradığını resmen değilse de fiilen kabul etmiş bulunuyor.

Siyasi bir hezimet de söz konusu. Hesapta HAMAS'ı iyice marjinalleştirecekti İsrail. Ama neticede Türkiye ve birçok Arap ülkesinin HAMAS'la safları sıklaştırmasına hizmet etmiş oldu.

Siyonist İşgal Rejimi'nin bir tek başarısı var: Savunmasız insanları kitleler halinde katletme başarısı. Alçağı öldür, hakkını yeme: Bu konuda ABD'den başka kimse İsrail'in eline su dökemez.

***

İsrail birlikleri, boğazlarına kadar masum kanına battıkları Gazze'den çekilmeye başladılar. Görünen o ki Filistin'de bir muharebenin daha sonuna gelindi. Ama harp devam ediyor. Bu muharebeyi -1300 şehit pahasına- kazanan Filistin, harbi da kazanacaktır inşaallah. Akan kan İsrail'in emellerine değil Filistin'de istiklal tohumlarının yeşermesine hizmet edecektir inşaallah.

Kitlesel katliam emperyalistler için zaferin teminatı olsaydı bugün Cezayir'de Fransız bayrağı, Vietnam'da Amerikan bayrağı, Afganistan'da Rus bayrağı dalgalanıyor olurdu.

***

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Pazar akşamı Gazze'de yaptığı açıklamada "insani ve ilahi bir zafer"den söz ederek "Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü yolunda" önemli bir mesafe kat eden Filistin halkını kutladı ve İsrail saldırılarından zarar gören Gazzelilere en kısa zamanda gerekli yardımların ulaştırılacağını taahhüt etti.

Bu hepimizi bağlayan bir sözdür.

Ümmet-i Muhammed'in izzetini, şerefini, haysiyetini müdafaa yolunda ağır bedeller ödeyen Gazzeli kardeşlerimizin yardımına koşmak, onların yaralarını sarıp eksiklerini gidermek ve sergiledikleri Sabr-ı Cemîl'i beslemek hepimizin boynunun borcudur.

Yıkılan Gazze'yi yeniden inşa etmek –ve bir daha yıkılırsa bir daha inşa etmek- için İHH İnsani Yardım Vakfı, Deniz Feneri, Yardımeli, Kimse Yok Mu, Cansuyu, Kızılay gibi kuruluşların yardım kampanyalarına mütemadiyen katılarak eşi benzeri görülmemiş bir infak destanı yazmalıyız.

***

Yardım kampanyalarıyla beraber protesto kampanyası da muhakkak devam etmeli!

Gevşemek yok!

Silahların şimdilik susması bize Gazze'de şahit olduğumuz vahşet manzaralarını unutturmasın, soykırımcı Siyonist rejime öfkemizi dindirmesin, İsrail'le ahlâksız ilişkilerin sona erdirilmesi yönündeki haykırışlarımızı kesmesin!

Türkiye semaları İsrail savaş uçaklarına kapatılana kadar, Akdeniz'deki Türkiye-İsrail-ABD ortak askeri tatbikatları sona erene kadar, İsrail'e verilen askeri ihaleler iptal edilene kadar DURMAK YOK, YOLA DEVAM

Bu yazı toplam 1222 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar