Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Durmak yok, yola devam

Erdoğan dün Kıbrıs’taydı, bugün Azerbaycan’da olacak.. Ardından Avrupa’da liderler konferansına katılacak.

Ankara’da hükümet programı okunurken bir yandan da adli yılın açılışı vardı. Öte yandan İstanbul’da BM’nin 9. IGF internet yönetişim konferansı vardı.. Bu konferans 5 Eylül’e kadar da devam edecek..

Davudoğlu sunuşunu 5 ayrı başlık altında sundu. İlkeli demokrasi, İnsani kalkınma, Yaşanabilir mekan ve çevre, Güçlü ekonomi ve Öncü ülke..

Davudoğlu, genel kurulda sunumunu yapmadan önce grubta konuştu.. Ahlaka, erdeme vurgu yaptı ve yeni Türkiye’nin medeniyet algısına göndermeler yaptı.

Burada arkadaşlarla konuşuyoruz da, Yeni Türkiye, bölgesel, global bir güç olmak için, internet konusunu ayrıca ve özel bir ajanda ile ele alması gerekiyor..

Davudoğlu, e-demokrasi sürecini başlatabilir..

Bilgi, bilişmek / tearüf etmek, bu konu yaratılış gayesi ile ilgili..

Bu konu artık sadece bir media konusu değil. Eğitim, iş, yönetişim, bilişim hepsi bu paketin içinde. 

Ne yazık ki, hâlâ bir national data base denilen milli bilgi bankamız yok. Siber savaşın eşiğinde siber güvenlik için de buna ihtiyacımız var..

Artık forex şimdiden dünyanın en büyük borsası. Bit-coin uygulamaları giderek yaygınlaşıyor..

Yakında Salamworld yayına girecek. Bigdata yönetimi konusunda ciddi altyapı sorunları var..

Davudoğlu’nun Pardüs’ten söz etmesi iyi.. 

Türkiye dünyanın en büyük yazılım üssü olabilir.. Ama ciddi altyapı sorunlarımız var.. Bir test laboratuvarımız yok. Ya da HW, SW arşivimiz yok.. Yazılımlarımızın korsan kullanımı konusunda yeterli bir güvence oluşturulmuş değil.

Davudoğlu, haftada 8 gün, günde 25 saat çalışmaları gerektiğine vurgu yaptı. Evet, haftada 7 gün günde 24 saatinizi planladığınızda, Allah zaman içinde zaman yaratacak.. O, zamanı bereketli kılan, zaman içinde zaman yaratandır.

Düne göre ileri bir noktadayız, ama daha gitmemiz gereken, önümüzde uzun bir yol var. Üstelik bundan sonra bu yolculuk daha zorlu bir yolculuk olacak..

Eski günlerin hayali ile yaşayanlar olacak.. Onlara destek vermek isteyecek ağaç kurtları olacak..

Paralel yapı direniyor.. Saldırıya geçmek için fırsat kolluyor. Onlar üzerinden Türkiye üzerinde baskı oluşturma hesabı yapan merkezler var..

Şimdi sırada güvenoylaması var, ardından torba yasa.. Bu arada CHP kongresi de tamamlanmış olacak.. Sonra meclis tatile girecek.. Ama gündem sıcaklığını koruyacak.

Ve tabii bu arada Çankaya ve Başbakanlığın yeni bürokrasisi belli olacak..

Görev alanları değişen bakanlar var. En önemli değişikliklerden biri Diyanet’le ilgili. Diyanet doğrudan başbakanlığa bağlandı. Bu önemli. Bana kalırsa, ilk anayasa değişikliğinden sonra Diyanet Cumhurbaşkanlığına bağlanmalı ve anayasal statüde özerk bir yapıya kavuşturulmalı.

Sanırım bu arada Genelkurmay’ın hiyerarşi içindeki yerini de yeniden belirlemek gerek. 30 Ağustos’taki resepsiyondaki açıklamalardan sonra Genelkurmay MSB’ye bağlanmalı. O zaman gerekli bilgilendirme daha yakın ve sıcak bir şekilde bakanlık hiyerarşisi içinde yapılabilir. Demek ki bilgi ihtiyacını karşılamak, MGK ve Cumhurbaşkanlığını ya da başbakanı ziyaretle karşılanamıyor.. MSB ve GKB daha kolay, sık ve sürekli görüşebilir..

Önümüzde heyecan verici günler olacak.. Hele şu rutin gündem tamamlansın..

Bu arada birileri de boş durmayacak elbette..

Görelim el mi yaman, bey mi..

Bütün bu olanlar, milletin bazı gerçekleri görmesi, kim kimdir belli olması açısından önemli.. Duruma bakılırsa yine topyekûn bir saldırıya hazırlanıyorlar. Bu defa yedekleri de çağırdılar sanki.

Görelim Mevlam neyler. Selâm ve dua ile.

yeniakit

Bu yazı toplam 1061 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar