Dünyanın en küçük Kur'an-ı Kerim'ini yazdı(Foto)

Dünyanın en küçük Kur'an-ı Kerim'ini yazdı(Foto)

El sanatları üzerine 35 yıldır çalışan Necati Korkmaz, bir ilki gerçekleştirerek, dünyanın en küçük el yazması Kur'an-ı Kerim'ini yazdı.

Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında Mevlana Kültür Merkezi'nde el sanatları sergisi açan Necati Korkmaz (50), yaklaşık 35 yıldır Ankara'da el sanatları ürünleri üzerine çalıştığını söyledi.

Kendisini "mütteka, gubari, hat sanatçısı" ve "dünyadaki üç mikro heykeltıraştan biri" olarak tanımlayan Korkmaz, bugüne kadar yalnızca mikroskop altında ya da büyüteçle görülebilecek büyüklükte birçok eser yaptığını ifade etti.

Korkmaz, tasavvufa ilgi duyduğu için yaklaşık 1,5 yıl önce dünyanın en küçük Kur'an-ı Kerim'ini yapmaya karar verdiğini dile getirdi.

Tezhip ve altın varaklarla süsledi

Oldukça zorlu bir süreç sonunda 0,98 santimetreye 1,3 santimetrelik ebatta Kur'an-ı Kerim'i en ince ayrıntısına kadar yazmayı başardığını, eserin yalnızca büyüteçle okunabildiğini anlatan Korkmaz, şunları kaydetti:

"Bir ilki gerçekleştirerek, dünyanın en küçük el yazması Kur'an-ı Kerim'ini yazdım. Dünyada bundan daha küçüğü yok. Yaklaşık 1,5 yıl sonunda yaptığım bu eser, çok ince işçilikli bir çalışma oldu. En ince ayrıntısına kadar yazdım. Sayfaların etrafında tezhipleri var. Altın varaklarla ayetlerin arasını yaldızladım. Yani; büyük boy bir Kur'an-ı Kerim'de neler varsa hepsini tek tek uyguladım. Eserimi 'aharlı' denilen kağıda tilki bıyığının tek bir kılıyla yazdım. Kullandığım bu fırçayı kendim geliştirdim. Ayrıca el yapımı 'is mürekkebi' kullandım. İlk cildi tamamladım. Bitmesi için birkaç cilt kaldı. İnşallah yakın zamanda geri kalan ciltlerini de bitireceğim. Eserimin Şeb-i Arus'ta görücüye çıkmasını istedim. Böyle bir eseri Konya'ya getirdiğimiz için çok mutluyum."

Hedefi; saç kılına Allah lafzını yerleştirmek

Korkmaz, eserini görenlerin şaşkınlığını gizleyemediğini vurgulayarak, 'Bana 'nasıl yaptın' diye soruyorlar. Oldukça zorlu bir süreç sonunda tamamladığım bu eser, benim için paha biçilemez. Yeni hedefim; saç kılını oyup içine Allah lafzını yerleştirmek. Yapacağım bu eserin de dünyada bir benzerinin olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.