Abdullah Büyük

Abdullah Büyük

Dünyadaki Cennet: “Huzurlu Aile Yuvası”

 
İster inanın, ister inanmayın. Acı bir gerçektir ki, bugün en önemli meselelerimizden birisi, "Aile" konusudur. 2011 yılının ilk üç ayında yani Ocak, Şubat ve Mart aylarında boşanan çift sayısı 31.413 ailedir. Ürperdiniz değil mi? Ne yazık ki, durum budur.
Ama niçin? Bin bir ümitle, heyecanla kurulan aile yuvalarımız nasıl oluyor da bir iki ay içinde yıkılıp gidiyor? Her insan, her ilim ehli bununla alakalı düşüncelerini, fikirlerini, sebepleri ortaya koyabilir. Ancak önemli olan husus çözümün, çarenin ne olacağı konusudur.
İşte önemli olan bu soruya bu haftaki mesajımızla cevap vermeye çalışacağız. Sahabeden Abdullah İbn Mesud (Allah kendisinden razı olsun) der ki: Yapmış olduğunuz her işin, her amelin bir kültürü, ilmi, imamı bulunmalıdır."
Görülüyor ki, evliliklerin uzun süre devam etmemesinin sebeplerinden en önemlisi, evlilik ile alakalı bilgilerimizin az olması. Her derdin bir çaresi olduğu gibi, bu meselenin veya problemin de bir çözümü vardır. Sizlere iki tane çözüm teklifimiz vardır. Eğer bunlara önem verir ve gereğini yerine getirirsek, öyle inanıyorum ki, inşallah kurulan yuvalarımız dağılmayacak ve yıkılmayacaktır.
Bu çarelerden birisi ve en önemlisi, ebadı küçük, muhtevası ve hacmi büyük olan bir eseri okumanızı tavsiye edeceğim. İlgili eserin ismi zaten dikkat çekici: "Dünyadaki Cennet: Huzurlu Aile Yuvası" isimli eserdir. Eşlerin birlikte okuyacağı veya nişanlanmış gençlerin düğünden önce okuyacağı güzide bir eserdir. Anlıyoruz ki, evlilik hayatımız ya cennetten bir köşe veya cehennemden bir köşe. "Kaderim buymuş, alın yazım böyleymiş" diyerek kenara çekilmenin bir mantığı yoktur.
İlgili eserin müellifi yeni adıyla yazarı, ülkemizin sevilen ve sayılan, mümtaz şahsiyetlerden biri olan Osman Nuri Topbaş Efendidir. Her konuda ve her alanda başarısını ispatlamış Altınoluk Yayınları, bu güzel eseri yayınlamakla, büyük bir boşluğu doldurmuştur. Elinize aldığınız zaman, tane tane, cümle cümle okumaktan zevk almamanız ve feyiz almamanız mümkün değildir.
Bu konuda size küçük çaplı bir sürprizimiz vardır. Konya"dan başlayarak ülkemizin birçok vilayetinde "Aile Mektebi" isimli programlarla hizmet veren ADEF (Aile Dernekleri Federasyonu) Akit okurlarına ücretsiz olmak üzere ilgili eseri gönderecektir. Az miktarda olan eserin maddi değeri 2 Tl. dir. Yoğun istek neticesinde ilgili eser bitecek olur ve hediye olarak gönderemezsek, şu adresten temin etmek mümkündür: İkitelli Org.San. Bölg. Turgut Özal Cd. No:117/2-c Başakşehir/İst. Tlf: 0 212 671 07 00. Faks: 0 212 671 07 17 numaralar aracılığı ile eseri temin edebilirsiniz. Veya ADEF Derneğine telefon açabilir, isteyebilirsiniz: 0 332 358 28 29. E-mail: adef @hotmail.com.tr
Okuyacağımız eser 96 sahifedir. Soru cevap bölümü o kadar verimli ve çözüm üreten bilgilerle donatılmış ki, elinize aldığınızda bırakmak istemiyorsunuz. Ancak eserin önsöz bölümünü gayet dikkatli ve anlamaya çalışarak okumamız gerekir.
Aile Hayatınız ile alakalı ikinci çare ise, bulunduğunuz vilayetlerde "Aile Mektebi" programları varsa, o programlara ailece katılmanızdır. Bugüne kadar yaklaşık 33 vilayette programı uygulayan ADEF, ülke halkımıza, hassaten evlenmiş eşlere çok büyük hizmetlerde bulunmaktadır. Cumanız mübarek olsun. Selamlar ve sevgilerle.

yeniakit

Bu yazı toplam 3158 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar