Dünya Medyası ABD'deki Nefret Cinayetine Sağır

Dünya Medyası ABD'deki Nefret Cinayetine Sağır

ABD'de öldürülen üç Müslüman gencin dünya medyasında yer almaması sosyal medyada tepkiyle karşılandı

Amerika'nın  Kuzey Carolina eyaletinde üç Müslüman genç beyaz Amerikalı tarafından öldürüldü. ABD ve dünya medyasının cinayetleri görmemesi ya da olayın nefret ve İslamofobi yönüne atıfta bulunmadan vermesi ayrıca ölenlerin kimliğini gizleme çabası tepki çekti.

Kuzey Carolina Üniversitesi yakınlarındaki Chapel Hill bölgesinde bir apartman dairesinde 23 yaşındaki Şadi Berekat (23), hanımı Yusra Muhammed (21) ve hanımının kardeşi Rezzan Muhammed (19) silahla vuruldu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan gençler, müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

BBC, Fox ve CNN başta olmak üzere dünya medyasının cinayete yer vermemesi ya da olayı adi bir vakaymış gibi vererek öldürülenlerin Müslüman olmasından hiç söz etmemesi tepkiyle karşılanıyor. Medya, cinayeti nefret ve İslamofobi boyutuna hiç yer vermeden sıradan bir olaymış gibi verdi.

Bu arada Şadi Berekat ve eşinin Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılar için kampanyalar düzenlediği ve geçtiğimiz aylarda bunun için Kilis’e de geldikleri belirlendi.

Olayın ardından 46 yaşındaki Craig Stephen Hicks, Berekat, ile eşi ve baldızını öldürdüğünü itiraf ederek polise teslim oldu. Hicks'in gözaltına alındığı ve sorgulandığı belirtildi. 

Dünya medyasının sessizliğini eleştiren bir karikatür;

CİNAYETLERE TEPKİLER

Üç Müslümanın öldürülmesi sosyal medyada büyük bir tepkiye neden oldu.

Sosyal medyada öldürülen gençlerin resimlerini paylaşanlar, ABD basınını cinayetle ilgili haberlere yeterince yer vermediği için eleştirdi. 

Florida'daki Barry Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Halid Beydun da sosyal paylaşım sitesinde "Müslümanlar, ancak tetiği çektiklerinde haberlere çıkıyorlar, vurulduklarında değil. Chapel Hill cinayetlerinin medyada yer almaması da bunu ispatlıyor" dedi. 

El Cezire'nin yan kuruluşlarından AJ Plus'ın yapımcılarından Sana Said de Twitter hesabında "Utanç verici bir olay. Bu islamofobinin nasıl işlediğini gösteriyor" yazarak tepkisini dile getirdi.