Dündar Ve Gül Hakim Karşısında

Dündar Ve Gül Hakim Karşısında

Can Dündar ve Erdem Gül davası kapalı oturumla görülecek. Davaya MİT ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müdahillik talepleri de kabul edildi

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilci Erdem Gül hakkındaki davanın ilk duruşması başlandı.
Savcının duruşmanın kapalı devam etmesi yönünde talebi onaylandı. Mahkeme, Dündar ve Gül'ün yargılandığı 'casusluk' davasının tüm duruşmalarının kapalı yapılmasına karar verdi.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün, Cumhuriyet gazetesinde, MİT'e ait yardım tırlarının durdurulması olayına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara yer verdikleri gerekçesiyle yargılandıkları davanın tüm duruşmalarının kapalı yapılmasına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarlığının müdahillik talebinin kabulüne karar verdi.
İstanbul Adalet Sarayındaki 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar Can Dündar ve Erdem Gül ile taraf avukatları katıldı.
Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar, salonda görüntü ve ses kaydı alınmaması konusunda uyarıda bulundu. Görüntü ve ses kaydı alanlar hakkında İşlem yapılacağını belirtti
Duruşma yoklama ve kimlik sorgusuyla başladı. Duruşmayı bazı CHP VE HDP milletvekilleri de izliyor. Duruşmada sesli ve görüntülü kayıt yapılıyor.