Dumanlı'dan Başbakan'a: Utanmadan...

Dumanlı'dan Başbakan'a: Utanmadan...

Zaman Gazetesi Yazarı Diyanet İşleri Bakanı Mehmet Görmez'e Başbakan Erdoğan'a, Yeni Akit'e ve "İslamcı" yazarlara Egemen bağış üzerinden ağır ifadeler...

Zaman gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'dan Başbakan Erdoğan ve hükümete  dönük sert açıklamalar geldi.

SEN KİMSİN Kİ KİMİN İMANINDAN ŞÜPHE EDİYORSUN?

Erdoğan'ın Fethullah Gülen ve Gülen Cemaati'nin hedef sözlerini canlı yayında topa tutan Dumanlı "Pardon sen kimsin ki kimin imanından şüphe ediyorsun?" diye sordu. Diyanet İşleri başkanı için "kalıbının adamı değilmiş" diyen Dumanlı, Kuran'la alay ettiği iddia edilen Egemen Bağış'ın olay ses kaydına da ateş püskürdü.

İşte Bugün TV'de konuşan Ekrem Dumanlı'nın açıklamalarındaki çarpıcı bölümler:

UTAMADAN BU SÖZLERİ NASIL KULLANIRSIN?

Öyle sınırlar taşındı ki imanların bile şüphe ediyorum dedi. Pardon sen kimsin ki kimin imanından şüphe ediyorsun? Hz. Muhammed çok net söylüyor. Bir insan bir insana kafir derse o sıfat dilinde kalır. Sen milyonlarca insana imansız dersen ve o insanlardan bir tanesinin bile imanı varsa o sıfat sende kalır. Utanmadan bu sıfatı nasıl kullanırsın? Hele hele Diyanet Başkanlığı'nın toplantısında söylendi bu sözler. Diyanet İşleri Başkanı'nı daha önce ayıpladım yine ayıplıyorum. Kalıbının adamı değilmiş demek ki.

KARDEŞİM SEN O MAKAMDA NASIL OTURABİLİRSİN?

Kardeşim sen nasıl Türkiye'nin bütün inanç gruplarını kucaklayan bir makamda oturabilirsin? Niye söylemiyorsun? Alim müsveddesi denir mi bir insana? Sahte peygamber denir mi bir insana? Adamın birisi makara bakara diye dalga geçiyor. Bir tane ilahiyatçı yok mu Allah'tan korkun desin. Sen ne hakla bunu söylersin... AK Parti'den kimse tepki göstermedi. Önder Sav'ın ne suçu vardı o zaman. Peygamber'le alay etmiş diye Akit haber yapmıştı. İslamcı köşe yazarları arkadaşlarımızın izzetlerine onuruna niye dokunmuyor bu?

İnternethaber.com