Dumanlı cezaevindeki Baransu'yu ziyaret etti

Dumanlı cezaevindeki Baransu'yu ziyaret etti

Ekrem Dumanlı cezaevindeki meslektaşı Mehmet Baransu'yu ziyaret etti.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Balyoz darbe planı belgelerini temin ettiği gerekçesiyle tutuklanan gazeteci Mehmet Baransu'yu cezaevinde ziyaret etti. Dumanlı, "Baransu'ya atfedilen cürüm Türkiye'deki bütün gazetecileri ve özellikle gazete yöneticilerini etkileyebilecek bir noktadır." dedi.

Ekrem Dumanlı, bugün öğleden sonra Mehmet Baransu'yu tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'nde ziyaret etti. Savcılıktan alınan izin üzerine gerçekleşen ziyaret sonrası açıklama yapan Dumanlı, ziyaretini mesleki bir dayanışma olarak değerlendirdi.
Dumanlı, "Ben meseleyi sadece Mehmet Baransu olarak görmüyorum. Dosyasına bakıldığında işlenen suç diye atfedilen cürüm, Türkiye'deki bütün gazetecileri ve özellikle gazete yöneticilerini etkileyebilecek bir noktadır. Devletin gizli belgelerini almak, yayınlamak vesaire gibi üçüncü dünya ülkelerinde sıkça rastlanan ama modern ve demokratik ülkelerde faturası gazetecilere çıkarılmayan konulardır bunlar. Dolayısıyla ziyaret etmeyi uygun gördüm, mesleki bir dayanışma olarak düşündüm." ifadelerini kullandı.

Baransu'yu moralli ve neşesi yerinde gördüğünü ifade eden Dumanlı, "Çok iyi. Kur'an okuduğunu, diğer kitaplara henüz başlamadığını, Kur'an ile yeniden bütünleştiğini, Kur'an'ı yeniden keşfettiğini anlattı. Morali iyi, tabii ki yapılan zulüm ve buna karşı bir burukluğu yok diyemem. Ama sonuçta mazlum olarak içeride bulunduğunu ve Cenab-ı Hakkın mazlumların yanında olduğunu düşünüyor. Morali ve neşesi yerinde." şeklinde konuştu.

Cezaevi ortamı ve Baransu'nun duygularına ilişkin konularda konuştuklarını dile getiren Dumanlı, şöyle devam etti: "Genel olarak içerideki ortam nedir, morali nedir diye, bir gazeteci olarak ne hissediyor onları konuştuk. Bugünlerin geçeceğini, zulmün ebediyen payidar olamayacağını, zulüm ile abad olanın sonunun berbat olacağını ortak bir düşünce olarak, bir vicdani kanaat olarak kendi aramızda konuştuk."