Dost İsrail Devleti TİKA Yetkilisinin Gözaltı Süresini  Uzattı !

Dost İsrail Devleti TİKA Yetkilisinin Gözaltı Süresini Uzattı !

İsrail mahkemesi, 12 Şubat'tan beri gözaltında tutulan TİKA çalışanı Filistin uyruklu Muhammed Murteca'nın gözaltı süresini perşembe gününe kadar uzattı

İsrail mahkemesi, 12 Şubat'tan beri gözaltında tutulan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Gazze Şeridi'ndeki çalışanı Filistin uyruklu Muhammed Murteca'nın gözaltı süresini perşembe gününe kadar uzattı.

Alınan bilgiye göre, Biru's-Seba şehrinde bugün görülen duruşmada savcının talebi üzerine gözaltı süresi 16 Mart Perşembe gününe kadar uzatıldı. Perşembe günü yeniden görülecek duruşmaya kadar savcının, Murteca hakkındaki iddianameyi tamamlaması bekleniyor.

Murteca hakkındaki davayla ilgili yayın yasağının da 14 Mart'a kadar devam edeceği belirtiliyor.

Başbakanlığa bağlı TİKA'nın Ankara'daki toplantısına katılmak üzere Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı'na gelen Murteca, İsrail makamlarından seyahat izni verilmiş olmasına rağmen "Hamas ile çalışmak, düşman bir örgüte üye olmak, yabancı casuslarla iletişim halinde olmak, devlet güvenliğine zarar vermeyi amaçlayan komplo hazırlamakla" suçlanarak burada gözaltına alınmıştı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI VE BÜYÜKELÇİLİĞİN TEMASLARI SÜRÜYOR

Tel Aviv ve Ankara arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecine girmesine rağmen İsrail'in, Başbakanlığa bağlı bir kurum olan TİKA'nın Filistin uyruklu çalışanı Murteca'yı Türkiye'ye gitmek üzereyken gözaltına alması dikkati çekiyor.

Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliğinin, yaklaşık bir aydır gözaltında tutulan Murteca'yla ilgili İsrailli yetkililerle temaslarını sürdürdüğü ve gözaltı süreciyle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiği bildirildi.

Murteca'ya yöneltilen suçlamaların şahsına yönelik olduğu, TİKA'nın çalışmalarıyla bağlantılı bir suçlamada bulunulmadığı öğrenildi.