Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Dönmeler...

Biri çıktı, 60.000"den fazla Sabatay olduğunu söyledi memlekette, Prof. Şengör de çıktı, % 90"ını vatandaşın dönme ilan etti neredeyse.. Aslında kelime anlamları aynı gibi olsa da mühtedi ve dönme aynı şey değil. "Dönme", döner gibi yapıp da dönmeyenlere denir.. Mesela ilginçtir, irtica, "rücu edenler, geri dönenler" anlamına gelir. Buradaki geri dönme, hak dinden irtidat edenler için kullanılır..
Osmanlı Yahudilerinin bir bölümüne dönme denir. Bunların bir diğer adı da Sabatay.. Mesela, Türk Yahudilerine, Dağ Yahudileri, Hazaralar ya da Karaylar, Karaim Türkleri de denir.. Mesela şu Azeri asıllı Rus turizm işletmecisi aslında Hazaradır..
Türklerden Hristiyan olanlar da var. Onlar da Gagavuzlar. Daha doğrusu Gök Oğuzlar..
Arabın da Yahudisi var, Kürdün de.
Aslında mesela Almanya"da Hristiyan gibi görünen ama Yahudi olan topluluklar da var.
Biliyorsunuz zenci Yahudiler de var; Falaşalar. Arapça konuşan, Arap asıllı Yahudiler de var..
Bu konuya niçin değinme gereği duydum?
Hatırlarsanız bir süre önce fanatik bir Hristiyan Yahudi soykırım müzesine saldırdı, birkaç kişiyi vurdu.. Haber, basında şu şekilde yer aldı: "ABD başkenti uzun zamandır böyle bir saldırı şoku yaşamamıştı. 88 yaşında internet üzerinden komplo teorileri yayan, anti-Semitik ve ırkçı gruplarla uzun süredir ilişkisi bulunan ve bir kez de hapis yatmış olan James Von Brunn, şehrin en merkezi yerindeki Yahudi soykırımı müzesine girdi. Girişinde metal dedektörleri olan müzeye girer girmez silahını çeken Von Brunn"e müdahale eden özel güvenlik görevlisi Stephen Tyrone Jones çatışmada hayatını kaybetti."
Haber kısa sürede gündemden düştü..
Eğer bu iş bir İslam ülkesinde yaşansaydı, uzun süre gündemde kalırdı..
Aslında Hristiyanlarla Yahudiler arasında derin bir çelişki var.. Her ne kadar İslam"a karşı ortak bir cephede buluşsalar da her biri kendi içinde çelişkiler yaşarken, Hristiyanlarla Yahudiler arasında da derin çelişkiler ve düşmanlıklar var..
Hâlâ Hristiyanların gözünde Yahudiler, Hz. İsa"nın katilleridir.. Haç bunu anlatır aslında.. Oysa gerçekte Hz. İsa bir Beni İsrail peygamberidir.. Ayrı bir din vazetmemiştir.. Hristiyanlık denilen din, Hz. İsa"dan 50 yıl sonra Hatay"da icad ve ilan edilmiştir.. Ancak Yahudiler, Hz. İsa"nın bir peygamber olduğunu, beklenen mesih olduğunu reddederler..
Bazı Hristiyanlar, Hz. İsa"nın ayrı bir peygamber olduğunu kabul etmekle birlikte Tevrat"ı da kabul ederler, ama Tevrat"la İncil arasındaki derin çelişkiye bir açıklık kazandırmazlar.. Yahudilik ırkçı, Hristiyanlık reformist bir harekettir birbirlerinin gözünde..
Mesela, Yahudiler teolojik açıdan Müslümanlara Hristiyanlardan daha yakındır.. Ama politik açıdan Hristiyanlar, Yahudilerden daha yakındır.. Pratikte ise, en azından Müslümanlar devre dışı bırakılana kadar Hristiyan ve Yahudiler, İslam"a ve Müslümanlara karşı birbirlerinin velisi ve yardımcısıdırlar..
Aslında mesela bir kısım Rabbi, İsrail"in ve Siyonistlerin genel politikalarının dışında bir çizgi izlerler.. Ama özellikle Evangelistler ve Siyonistler için siyaset dinden önce gelmektedir.. Kafalarını İslam düşmanlığı ile bozmuş gibidirler..
Bugün İsrail, Hristiyan dünyasının, İslam coğrafyasındaki tabii müttefiki konumundadır.. Zaten İsrail varlığını Hitler"in zulmü ve İngilizlerin himayesine borçludur.. Bu kirli ve kanlı senaryo gerçekte hem Hristiyan dünyası ve hem de Siyonistler için tam bir yüzkarasıdır..
Batı, İsrail"in İslam"a karşı tam anlamı ile muzaffer olmasını istemez. Çünkü nihai tahlilde bu iki güç karşı karşıya kalacaktır.. Onun için Batı en azından Filistin"de tavşana kaç, tazıya tut politikası uygulayacaktır.. Yani kontrollü bir bunalım stratejisi onlar için en iyi olanıdır..
Bu oyunu bozacak bir gelişmeyi engellemek adına Batı yeniden Filistin konusu ile sıcak bir ilişki kurma gayreti içine girmiştir.. Silahsız Filistin meselesi de bu oyunun bir parçasıdır..
Yahudilerin Filistin"de ve Mescidi Aksa"da işi bittiği gün, Siyonistler namlularını Hristiyanlara döndüreceklerdir.. Ve Hristiyanlar bölgede yalnız ve azınlıkta kalacaklardır..
Son günlerde mayınlı araziler konusunda Arz-ı Mev"ud tartışmaları yeniden gündeme geldi.. Kıyamet teolojisi ile ilgili, geleceğe ilişkin beklentiler daha çok dillendirilmeye başlandı.. Mehdiyet, Mesihiyet, ya da Marduk, Niburi tartışmaları yeniden alevlenmeye başladı..
Hristiyanlar, Yahudiler, Müslümanlar, seküler çevrelerin UFO söylentileri..
Uzaylıların dünyaya gelişleri ile ilgili senaryolar hepsi üst üste geldi.. Kurtarıcı liderler, örgütler, kehanetler, cifir hesapları, komplo teorileri..
Sonuçta hayat devam ediyor..
Selam ve dua ile..

Vakit

Bu yazı toplam 1698 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar