Dombramız bile yok

Dombramız bile yok

CHP Grup Baskanvekili Muharrem İnce, secim yenilgisi nedeniyle partisini ve Kılıcdaroğlu'nu sert sekilde elestirdi: Doğru yöntem kullandık mı? Doğru kisi bulduk mu? Doğru dil kullandık mı? Maalesef hayır. Bir Dombra bile bulamadık.

CHP'de muhalif sesler daha da sertleşti... Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partide yapılan hataları sert bir şekilde Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzüne söyledi. Yapılan hataları tek tek sıralayan İnce'ye parti içinden gelen destek, yönetimi de telaşlandırdı. İşte İnce'nin özel toplantıda Kılıçdaroğlu'na karşı eleştirileri: 

Sayın Kılıçdaroğlu, siz de Sayın Baykal gibi sağdan ve sağcılardan medet umdunuz ve başarısız olduk. Sağdan adam transfer edilerek sağcıların oyu alınmaz. Bize sunum yapan anketçimiz bile sağcı. Partideki Kemalistleri azaltın diye buyuruyor anketçimiz! Sen kimsin bize akıl veriyorsun! Olacak iş mi bu? 

Cumhurbaşkanlığı seçimi için Ümit Boyner'in adı konuşuluyor. Kim bu Boyner, CHP ile ne ilgisi var mı? Ben nasıl çalışırım, örgütü nasıl çalıştırırsınız Boyner için? Bakın Tayyip Erdoğan'a 'Ben adayım' diyor. Eğer biz 131 kişilik bu parti grubundan aday çıkaramazsak 2011'de doğru milletvekilleri seçmedik demektir. Biz zaten yarışa yenik başlıyoruz demektir. 

Hatalarımız çok. Doğru yöntem kullandık mı? Hayır. Doğru kişi bulduk mu? Hayır. Doğru dil kullandık mı? Hayır. Beklentilere cevap verebildik mi? Hayır. Milletin bir yaşam biçimi var ve bir beklentisi var. Eğer ikisi arasında fark varsa arayış da var demektir. 

Partimizin bir Dombra tarzı müziği bile yok. Sanatçılar, kültür adamları bize destek veriyor ama bizim Dombra gibi bir şarkımız bile yok. Sizi temin ederim ki Dombra, AK Parti'nin oylarına yüzde 2 katkı yaptı. Erdoğan seçim meydanlarında İnönü dedi, tek adam dedi ama biz tek bir laf edemedik. Tek parti dönemini anlatan 30 sayfalık bir kitapçık hazırlayıp gönderemedik hiçbir yere. 

Genel Başkan; seçim döneminde Başbakan her yerde meydanlara tek başına çıktı. Siz ona 'diktatör' dediniz ama kendiniz de meydanlara hep 'tek başına' çıktınız. Ona öykünmüş gibi oldunuz. 

Oğuz Oyan Hoca, bir süre önce 'Emine Hanım başörtülü olduğu için muhafazakarların oyunu almakta avantaj sağlıyor' dedi. Semra Hanım'ın elinden viski kadehi düşmezdi ama muhafazakarların oyunu yine ANAP alıyordu. 

İnandırıcılık her şeyden önemlidir. Biz, hiç Alevinin olmadığı Rize'de, cuma namazı çıkışında savunmalıyız Alevileri ki inandırıcı olalım. Ya da Kürt'ün olmadığı Edirne'de savunmalıyız Kürtleri ki inandıralım. Eğer aklımızı başımıza toplamazsak, MHP ana muhalefet partisi olacak. Bu beni çok ürkütüyor. 

YENİ CHP LAFTA KALDI

İnce'ye destek veren birçok CHP milletvekili, "Yeni CHP söylemi, lafta kaldı. Bu da halkta karşılık bulmadı" dedi.