Dolmabahçe paketi

Dolmabahçe paketi

Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'la devletteki 'paralel yapılanma'ya karşı alınacak önlemleri Dolmabahçe'de masaya yatırdı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Uzakdoğu ziyareti öncesinde, hükümete yönelik darbe hedefleyen devletteki paralel yapılanmayı devlet kurumlarından ayıklamak için Dolmabahçe'de sürpriz bir zirve yaptı. Yeni yılda çalışmalarının adresini İstanbul'a çeviren Erdoğan bürokrasiye şekil veriyor. Efkan Ala'nın İçişleri Bakanı olmasıyla boşalan Başbakanlık Müsteşarlığı'na isim belirleyen Erdoğan, bir taraftan da valiler ve emniyet müdürleri kararnamesi üzerinde çalışıyor. Başbakan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ve İstanbul'un yeni Emniyet Müdürü Selami Altınok, cuma namazının ardından Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde biraraya geldi.
 
TIR'LA İLGİLİ BİLGİ ALDI
 
Yaklaşık 3 saat süren zirvede, Erdoğan'ın valiler ve emniyet müdürleri kararnamesi üzerinde İçişleri Bakanı Ala'nın sunduğu listeyi incelediği öğrenildi. Başbakan Erdoğan'ın gündemindeki bir diğer konu da Hatay Kırıkhan'da yardım TIR'ına yapılan operasyon oldu. Erdoğan konuyla ilgili Bakan Ala'dan bilgi aldı. Ala ile yapılan görüşmeye MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı.
 
YARGININ SORUNLARI
 
Zirvede, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da yargısal konularda bilgi verdi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Yargıtay ve Danıştay ile ilgili bilgi veren Bozdağ, Genelkurmay Başkanlığı Askeri savcılığının Ergenekon ve Balyoz davalarına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvuru ile ilgili gelişmeler ve tutuklu vekillerin durumu hakkında da bilgi verdi.
 
17 Aralık'ta milli iradeye yönelik yapılan operasyon ve sonrasında yaşanan gelişmelerin de konuşulduğu zirvede, Erdoğan, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'tan son gelişmelere ilişkin bilgi aldı.
 
SEÇİM ÜST KURULU İSTANBUL'DA ÜSLENDİ
 
Yeni yılı İstanbul'da karşılayan ve çalışmalarına bir süre buradan devam etme kararı alan Erdoğan için AK Parti Seçim Üst Kurulu İstanbul'da üstlendi. Çalışmalarını İstanbul'da sürdüren Kurul çalışmalarına Erdoğan da zaman buldukça ölçüde iştirak ediyor. Kurul'un Erdoğan'ın yarın çıkacağı Uzakdoğu programına kadar ilçe adaylarını belirleyeceği ve Erdoğan'ın onayına sunacağı öğrenildi.
 
Yoğun ilgi
 
Başbakan, cuma namazını kılmak için evinin yakınında bulunan Abdullahağa Camii'ne geçti. Erdoğan, Abdullahağa Camii'nin dolu olması nedeniyle Üsküdar Hz. Ali Camii'ne gitti. Erdoğan, namazın ardından çıkışta cami avlusunda kendisini bekleyen vatandaşlarla tokalaştı.
 
STK'larla toplantı kararı
 
Başbakan Tayyip Erdoğan, son günlerdeki gelişmelerle ilgili olarak çeşitli kesimlerden yazarlar, gazeteciler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan 45 kişilik grupla bugün İstanbul'da bir araya gelecek. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, saat 11.00'de Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleşecek toplantıya, bazı bakanlar da katılacak. Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'yla da bir görüşme gerçekleştirecek.