'Dokunulmazlık' Çıkışına CHP ve MHP'den ilk Tepki

'Dokunulmazlık' Çıkışına CHP ve MHP'den ilk Tepki

MHP, dokunulmazlıkların kaldırılmasına destek verirken CHP ise iktidarın kendilerinin dediği noktaya geldiğini savundu

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili çağrısına CHP ve MHP'den cevap geldi.
MHP'li Oktay Vural, "Dokunulmazlıkları kaldırmak istediler de biz hayır mı dedik? Kürsü dokunulmazlığı hariç hepsinin kalkmasından yanayız" diye konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tazcan ise Meclis'te düzenlediği basın toplantısında "Hodri meydan hepsini görüşmeye varız. Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkları kaldıralım" dedi. Biz kürsü dokunulmazlıkları hariç bütün dokunulmazlıkların olmamasını savunuyoruz. Bu teklif umut ederim bizim söylediğimiz hattadır. Bu sevindirici bir gelişmedir" dedi.
Tezcan şunları söyledi: "Sayın başbakan akşama kadar süre vermiş akşama kadar süre vermesine gerek yok. Bizimi tutumuz daha önceden nettir ve paylaşılmıştır. Yine de akşama kadar beklemiyoruz. Ama Sayın Başbakan akşama kadar söylediği sözden dönebilir. O yüzden cevabımızı hemen vermeyi yararlı görüyoruz. Dokunulmazlıklar hiçbir şekilde şantaj konusu yapılamaz."
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de "Bizim dediğimiz noktaya geldiler" yorumunu yaptı.
HDP'nin de dokunulmazlıkların tümünün kaldırılmasını desteklediği biliniyor.
Başbakan Davutoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nu ziyareti sırasında yaptığı açıklamada Meclis'te bekleyen 506 dokunulmazlık dosyası olduğunu hatırlatmış ve "Gelin hepsini birden kaldıralım" demişti.