Doğu Ukrayna'da çatışma: 4 subay öldürüldü

Doğu Ukrayna'da çatışma: 4 subay öldürüldü

Ukrayna'nın Slavyansk kentinde çatışmalar yeniden artmaya başladı. Ukrayna askeri ile Rusya yanlısı ayrılıkçı gruplar arasında yeniden şiddetlenen çatışmalarda 4 Ukrayna subayı öldü, 30 asker yaralandı

Ukrayna'da paraşütçü güçlerin de yer aldığı iki helikopterin Slavyansk ve Donetsk şehirleri arasındaki bir TV verici kulesinin üzerinde uçtuğu, Slavyansk'ın yakınındaki çatışmaların da yeniden başladığı bildiriliyor. Şiddetin arttığı Slavyansk'ta 4 askerin öldüğü, 30 askerin de yaralandığı bildiriliyor. 

Ukrayna'nın doğusunda Rus yanlılarının kamu binalarını işgal etmesi üzerine üç gündür yoğun operasyonlar yapılıyor. Cuma günü Rus yanlıları iki helikopter düşürmüş, bunun üzerine operasyonlar arttırılmıştı.

Slavyansk kentinin yakınında konuşlanan hükümet güçlerinin, bugün bölgedeki ayrılıkçılara yönelik yeniden operasyon düzenlediği bildirildi. Ukrayna Komünist Partisi Slavyansk İlçe Başkanı Anatoliy Hemelevoy, ordunun, asker ve araç takviyesinin ardından, ayrılıkçılara saldırmaya başladığını kaydetti. Operasyon başlar başlamaz Slavyansk'ta merkezde bulunan kilisenin çanları ve siren çalındı.

Slavyansk'ın Semenevka kasabasında hükümet güçleri ile ayrılıkçılar arasında çatışma çıktığı öğrenildi. Ayrılıkçıların sözcüsü Stella Horoşeva, çatışmada çok sayıda ayrılıkçının öldüğünü söyledi fakat sayı vermedi. Horoşeva, hayatını kaybedenler arasında sivillerin de olduğunu belirterek Ukrayna ordusunun yaralıları almak için bölgeye gelen ambulansları engellediğini iddia etti.

Görgü şahitleri, kentin Artema ve Kombikornsk semtlerinde de operasyon başlatıldığını aktardı.

Öte yandan, Ukrayna Güvenlik Servisi Sözcüsü Marina Ostapenko, Slavyansk'ta askeri operasyon düzenlenmediğini belirterek "Şu anda Slavyansk'ta herhangi bir terörle mücadele operasyonu yapılmıyor. Bu çatışmalar da bölgede bulunan suç çetelerinin kendi aralarındaki çatışmalar olabilir" dedi.

Ukrayna ordusu, ülkenin doğusundaki Slavyansk'ta ayrılıkçılara karşı cuma günü operasyon düzenleyerek şehrin girişlerinde birçok kontrol noktasını tekrar ele geçirmişti.

HARKOV VE DONETSK'TE KONTROL TAMAMEN UKRAYNA ORDUSUNDA

Slavyansk'ta çatışmalar devam ederken, Donetsk ve Harkov'da kontrol tamamen Ukrayna ordusuna geçti ve Rusya yanlısı göstericiler püskürtüldü. 

Odessa kentine özel polis kuvvetleri gönderildiği belirtiliyor. Ukrayna içişleri bakanı Arsen Avakov, polis kuvvetlerinin Odessa'daki Rusya yanlısı ayaklanmayı bastırmakta başarısız olmasının ardından bölgeye özel polis kuvvetlerinin gönderileceğini söyledi.

Odessa'da bir binanın ateşe verilmesinin ardından 46 kişi hayatını kaybetmişti. Bugün yangında ölenler için anma programı düzenleniyor.