Doğu Perinçek: Fethullah Gülen Artık Tehdit Değil

Doğu Perinçek: Fethullah Gülen Artık Tehdit Değil

Cemaat temizlendi, artık tehlike oluşturması mümkün değil

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğru Perinçek, Türkiye’deki ‘FETÖ’ oluşumunun temizlendiğini, toparlanıp yeniden bir tehlike oluşturmasının mümkün olmadığını söyledi: “Fethullah Gülen bir nevi cesettir. ‘Onu alacağım’ diye bir şeyler verirseniz de Türkiye kaybeder.”
 Partisinin Bodrum İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Perinçek, kaldığı otelde basın toplantısı düzenledi. Cerablus operasyonu ve FETÖ ile ilgili açıklamalarda bulunan Perinçek, Türkiye’nin çağ atladığını savundu: “Atlantik çağından Avrasya çağına geçiyor. Atlantik Çağı’nın Türkiye’ye bir borçlanma sistemi, bir de vatanınız bölünecek dayatması vardı. Türkiye, bu iki dayatmaya karşı zincirlerini kırıyor, ‘Vatanımızı bölemezsin. Borçlanma ekonomisine paydos. Üretim ekonomisine geçeceğiz’ diyor. Üretim ekonomisinin vatan bütünlüğü coğrafyası da Avrasya’dır. 1945 yılından sonra Türkiye, Amerika’ya bağımlık içinde, dayatılan programlar içindeydi.”
 FETÖ’nün tekrar toparlanmasının mümkün olmadığını belirten Vatan Partisi lideri, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye için yeniden bir tehlike oluşturması mümkün değil. ABD koridorundan gelecek tehlike daha da öne geçmiştir. PYD, PKK eylemlerinin arkasında ABD var. Birinci tehdit FETÖ değil, örgüt dağılmış, ezilmiştir. Toparlanmasını pek mümkün görmüyoruz. Fethullah Gülen’in ABD tarafından iade edilmesini talep ettik. Ama, Fethullah diye bir insan kalmadı. O bir nevi bir cesettir. Bu cesedi, Türkiye’ye getirsen ne getirmesen ne. ‘Onu alacağım’ diye bir şeyler verirseniz de Türkiye kaybeder.”