Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Doğru bildiğimizi yapmaya devam

İtiraf etmeliyim, dünya genelinde ve Türkiye’deki siyasi gelişmeler hiç de benim tahminlerim istikametinde seyretmiyor.

Her ne kadar yuvarlanmakta olan bir taşın kısa mesafede ne tarafa evrilip nerede duracağına dair tahminlerimiz az çok tutsa da söylediğim gibi uzun mesafelerde çoğu zaman yanılıyoruz. Siz bunu ister beşeri acziyetimize bağlayın ister birikimsizliğimize.

Yanılma sebeplerimizden birisi de tahminlerimize temennilerimizi karıştırdığımızdan olmalı. Daha açıkçası, siyasi gelişmeler bizim arzu ettiğimiz istikamette gelişmiyor.

Rahmetli babam anlatırdı; eşeklerle dağdan keven getirirdik, bayır aşağı indikçe eşeğin yükü bir tarafa ağmaya başlardı, bizim de elimizden bir şey gelmez, eşeğin arkasından gelirken kendimiz ters istikamete belimizi eğerdik, sanki bu şekilde eşeğin yükünü düzelteceğiz. Bugünkü temennilerimiz de buna benziyor.

Hayatını tamamen bu siyasi gelişmelere bağlayanlar için bu yanılgı kötü bir durumdur, karşılığında bedeller ödenir.

Aynı isabetsizliği, ileriyi ön görememeyi ticari hayat için düşündüğümüzde kayıplar daha da somutlaşır. Çünkü bunun adı yanlış yatırım demektir.

Bize gelince, yani hayatını tamamen yarınki siyasi ve ticari gelişmelere göre kurmaya çalışanlar değil de, inandığı, doğru bildiği esaslar üzerine kuranların kaybedeceği hiç bir şey yoktur. Yeter ki yaptığımız şeylerin doğruluğundan emin olalım vesselam.

Hem bu durumda istenmeyen, beklenmeyen kayıplara da uğramayız. Çünkü bizim beklenmeyen, birden bire gerçekleşecek çıkarlarımız yoktu ki kayıplarımız olsun.

Bu demek oluyor ki özellikle Türkiye’deki siyasi gelişmeler bizim tahminlerimiz istikametinde değil varsın kendi bildiği şekilde seyretsin, biz doğru bildiğimiz çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Bunlar ister Müslüman bireyler olarak yükümlü olduklarımız, ister camia ve ümmet olarak yükümlü olduğumuz görevlerimiz olsun.

Bu ne demek oluyor? Falan siyasi parti, falan iktidar yarınlarda nasıl bir akıbete uğrarsa uğrasın bizim için hiç de önemli olmayacaktır, yeter ki biz tereddütsüz doğru bildiklerimizi yapmaya devam edelim.

Bu yazı toplam 1003 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar