'Doğan Grubu, Sen Avcunu Daha Çok Yalarsın'

'Doğan Grubu, Sen Avcunu Daha Çok Yalarsın'

Kayseri'de halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Haziran seçimleri ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

ursi hakkında verilen idam kararına ilişkin konuşan Erdoğan, "Mursi, şayet idam edilirse ki inanmıyorum, inşallah edilmeyecek, edemeyecekler, terör örgütüyle mücadele hayatını kaybeden bir kardeşim şehitlik rütbesine erişmiş olacaktır. Ben de eğer böyle bir akıbete uğrarsam, Rabbim inşallah bizlere de o makamı lütfedecektir diye inanıyorum." dedi. 

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

Kayseri yüzde 66 gibi bir oranla tercihini şahsımdan yana kullandı. Bu güveninizi itimadınız için her birinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.

Kayseri üzerinden geçecek trafiği rahatlatacak boğaz köprüleri inşaatları teslim zamanından önce tamamlandı, köprüler hizmete alındı. Bu yatırımların kazandırılmasında emeği geçen bakanlıklarımıza özel sektörümüzeve hayırseverlere teşekkür ediyorum.

“İSİM VERMEK İSTEMEM AMA…”

Birileri cek cak ile konuşuyor. Gelince diyor memura şunu vereceğim, bunu vereceğim diyor. Çünkü bunların sırtında boş yumurta küfesi var. Ama bizim sırtımızda dolusu var. Şimdi bunlar bunları söylerken şunu yaparak bunu yapacağım demiyor. Evet, başında olduğum iktidarın 27,5 milyar dolar rezerviyle aldık 122 milyar dolara çıkardık. Onu nasıl boşaltırız bunu düşünerek söylüyorlar. Çünkü geçmişte bunları gördük. Böyle boşalttılar. 40 küsur banka böyle boşaldı. Hatırlayın, isim vermek istemem ama şu anda cumhurbaşkanı olarak da milletin tarafında olan bir insan olarak bir şeyi söylemem lazım.

“HERHALDE BU ÜLKEDE HAKARET EDİLEN CUMHURBAŞKANLARINDAN NADİDE OLANLARINDAN BİR TANESİ DE BENİM”

Ben her partiye eşit mesafedeyim. Gönlümde bir aslan yatıyor o ayrı. Ancak bana diyorlar ki tarafsız olması lazım. Ben gelirken ne dedim? “Ben milletin tarafındayım” dedim. Şimdi milletimi aldatmak isteyenlere karşı kalkıp ben tavrımı koymam lazım. Niye? Bakıyorsunuz ki şimdi biz iktidarı kimlerden almıştık gelirken, üç partiden almıştık. Bir koalisyondu bu. Burada kimler olduğunu da biliyorsunuz, MHP, DSP, ANAP. Ben koalisyon zarar verir dediğim zaman beyefendiler rahatsız oluyor. Çok da hakaret ediyorlar. Herhalde bu ülkede hakaret edilen cumhurbaşkanlarından nadide olanlarından bir tanesi de benim. Varsın etsinler, kem söz sahiplerine aittir. Ben bunlara hakaret etmiyorum, sadece mahkemeye gönderiyorum.

“BEN FARKLI BİR UYGULAMA YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM DAHA SONRA”

Burada Mehmet Haseki kardeşim bol bol sucuk dağıtıyordu. Ben farklı bir uygulama yapmayı düşünüyorum daha sonra. Bir şeyi unutmayalım, bunlar 5 yıllığına görev aldı mı o zaman, aldı. MHP DSP ANAP. Millet bunlara görev verdi. Peki 3,5 yıl sonra niye bırakıp kaçtılar? 

"DÜZCE DEPREMİNİN ALTINDA KALDILAR"

Bunlar iktidarı 5 yıllığına aldılar ama süreyi tamamlayamadılar. Bunlar Düzce deperminin altında kaldılar. Düzce depreminde o zamanli iktidar yolsuzlukların altında diz çöktü, 40 banka battı bunlar bize milliyetçilik dersi veremez.

Orhun Anıtları'nın yolunu biz yaptık. Balkanlardan da hiçbir zaman kopmadık. Makedonya'da 5 bin kişilik Namazgah Camii'ni inşa ediyoruz.

Bizden önceki hükümetten IMF'ye 23.5 milyar dolar borç devraldık, bu borcu ödedik bitti. Şimdi IMF bizden borç istiyor.

79 senede 237 bin derslik yapılmıştı biz 12 yılda 235 bin derslik yaptık. Ekonomik açıdan yere sağlam basmayan iktidar bunu yapabilir mi?

Geçtiğimiz 12 yılda Kayseri2ye yaptığımız yatırım 12 katrilyon 400 trilyon TL'dir.

Çocuklarımın okul kapılarından asıl kovulduğunu biliyorum, üniversitelere alınmadıklarını hatırlıyorum. Sizler çok başarılı olacaksınız, yeni Türkiye'nin temel taşları olacaksınız. Sizden bunu bekliyoruz.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA: BİR ŞAHSA PARAYLA KİTAP YAZDIRIP KİTABI DELİL OLARAK SUNDU

Ana muhalefetin Genel Başkanı maalesef hep dürüst olmayan ifadelerle milletin karşısına çıktı. Kayseri'de duvara çarptı ve tazminat ödedi.

Sayın Kılıçdaroğlu bir şahsa parayla kitap yazdırıp kitabı delil olarak sundu, kitabı yazdırdığı şahsa da parasını ödemedi.  

Bunlar milletle değil vesayetle, paralel örgütle, terör örgütüyle işbirliği yapmaya alışıklar.

Milliyetçi olduğunu iddia eden parti de paralel örgüt ve terör örgütü ile birlikte hareket ediyor. 

Ülkenin ve milletin geleceği için en küçük bir projeleri yok sadece hükümete ve şahsıma saldırıyorlar. 
Cumhurbaşkanını engelleyemezsin. Cumhurbaşkanı meydanlarda ve televizyonlarda konuşur.

Ana muhalefet lideri Kayseri'de imam hatipleri kapatmayacağım diyor. Ama 1+8+4 eğitim sistemi diyor; millet bunu yutar mı?

Terör örgütü ile ilişkili partinin lideri sadece cumhurbaşkanı için Kürtçe Kuran meali basıldı diyor. Dürüst 
ol. Diyanet bunlardan 10 bin tane basıp dağıttı.

Şimdi Menderes'in akıbeti ile bizi tehdit eden savcılar çıktı, bunların hukuktan anladığı 27 Mayıs olunca 
paralel örgütün militanlarına da hukuk adamı derler. 

Ana muhalefetin Genel Başkanı bu savcıya hukuk adamı diyor. Dün DHKP-C'nin militanlarına hukuk adamı diyordu, bugün paralel örgütün militanları için de aynı sıfatı kullanıyor. Tabi bunların hukuktan anladıkları 27 Mayıs hukuku olunca, paralel örgütün ve terör örgütünün militanlarını da hukuk adamı olarak görürler. 

Kayseri'de teröriste terörist derler öyle mi? Bunlar hukukçu falan değil, örgüt militanı. Adana'daki MİT TIR'ları meselesini hatırlıyorsunuz değil mi? Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine yardım götüren TIR'ları paralel örgütün polisleri, savcıları, askerleri durdurup tüm dünyaya bir mesaj vermeye çalıştılar. Amaçları Türkiye'yi terör örgütlerine destek veren bir ülke gibi göstermekti. Maalesef milliyetçiyim diyenler bile bizim karşımıza dikildiler o zaman. Bunun adı açıkça vatana ihanettir. Benim gönlümde de milletimin gönlünde de bunlara verilecek ceza aslında bellidir. Ama Türkiye onlara rağmen bir hukuk devleti. Bizim ana muhalefetin genel başkanının özlediği 27 mayıs hukukunun bunlara dahi uygulanmasına bizim gönlümüz razı gelmez. 

"MURSİ'YE YAPILANLAR YENİLİR YUTULUR BİR OLAY DEĞİLDİR"

Mursi'ye ve arkadaşlarına karşı yapılan bu olay yenilir yutulur bir olay değildir. Dünyanın buna sessiz kalması bilesiniz ki kendini inkarıdır. Eğer 'demokrasi, sandık' diyorsanız, şu anda dün açıklanan bu kararla sandık idama mahkum edilmiştir, demokrasi idama mahkum edilmiştir, milli irade idama mahkum edilmiştir. Doğan Grubu, sen de avucunu daha çok yalarsın. Beraber hareket ettiğiniz paralel örgüt, aynı şekilde siz de çok avucunuzu yalarsınız. Çünkü bizim abdestimizden şüphemiz yok, onun için de namazımızdan şüphemiz yok. 

Mursi, şayet idam edilirse ki inanmıyorum, inşallah edilmeyecek, edemeyecekler, terör örgütüyle mücadele hayatını kaybeden bir kardeşim şehitlik rütbesine erişmiş olacaktır. Ben de eğer böyle bir akıbete uğrarsam, Rabbim inşallah bizlere de o makamı lütfedecektir diye inanıyorum.