"Diyelim ki; Cumhurbaşkanı Nefsine Yenildi"

"Diyelim ki; Cumhurbaşkanı Nefsine Yenildi"

Erdoğan: Diyelim ki; cumhurbaşkanı nefsine yenildi, tek adamlık yapmaya kalktı; yakasına millet yapışır

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "'Tek adam gelecek' diyorlar. Ey Kılıçdaroğlu, senin partinin genel başkanlığını yapmış olan tek adamdı. İnönü tek adamdı. Çünkü onlar başkalarına hayat hakkı tanımıyorlardı" görüşünü savundu. "Diyelim ki; cumhurbaşkanı nefsine yenildi. Gerçekten tek adamlık yapmaya kalktı. Her şeyden önce bu kişinin yakasına kim yapışır?" diye soran Erdoğan, salondan gelen "Allah" sesleri içinde "Millet yapışır" dedi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Meclis, soru önergeleri, araştırma ve soruşturma komisyonlarıyla, yasama yetkisiyle bu kişiye dünyayı dar eder. Ortada bir suç varsa iş Yüce Divan'a gider. Hatta Meclis, karşılıklı feshe gider. Bu şartlar altında kim tek adamlığa cesaret edebilir?"

Bulgaristan'da bu hafta sonu gerçekleşecek olan seçimlere de değinen Erdoğan, "26 Mart'ta Bulgaristan'da seçim var. Ben aynı zamanda Bulgaristan'a sesleniyorum. Bulgaristan seçimlerinin huzur içinde geçmesini, asil ve şeffaf bir biçimde neticelenmesini temenni ediyorum. Oradaki bazı baskıların gerçekleştiğini görmek, duymak bizi ciddi manada üzmektedir. Bir taraftan demokrasi diyeceksin, öbür taraftan oradaki Türklere ciddi manada baskı yapacaksın. Bu olacak iş değil" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de bugün verilecek konser hakkında "Biz bugün burada ilk defa bir konser veriyoruz ha. Çünkü ardı ardına şehitler geldiler, geldiler, geldiler, biz de burada konser veremedik" dedi.