Diyarbakır'dan sonra Mardin'de de elektrik krizi

Diyarbakır'dan sonra Mardin'de de elektrik krizi

Diyarbakır'da belediye ile elektrik dağıtım şirketi arasında patlayan elektrik krizinin bir benzeri Mardin'de yaşanıyor. Mardin'de, DEDAŞ'ın borçlardan dolayı Mardin Büyükşehir Belediyesi ve belediyeye ait tesislerinde elektrik kesintisi uygulamasına misi

Diyarbakır'da belediye ile elektrik dağıtım şirketi arasında patlayan elektrik krizinin bir benzeri Mardin'de yaşanıyor. Mardin'de, DEDAŞ'ın borçlardan dolayı Mardin Büyükşehir Belediyesi ve belediyeye ait tesislerinde elektrik kesintisi uygulamasına misilleme geldi. Merkez Artuklu Belediye Başkanı DBP'li Emin Irmak, DEDAŞ binasının kaçak olduğunu belirterek, çalışma yaptıklarını ve yıkım kararı alacaklarını söyledi. 

Mardin merkez ve ilçelerine içme suyu sağlayan pompa istasyonlarındaki enerjiyi borçtan dolayı kesen DEDAŞ ile Mardin Büyükşehir Belediyesi arasındaki, 'su ve elektrik kesintisi' savaşı sürüyor. Şehrin susuz kalması nedeniyle anonslarla su kesintisinin DEDAŞ'ın uygulamasından kaynaklandığını ifade eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, DEDAŞ il binasının önünde altyapı çalışması gerekçesi ile hendek kazdıktan sonra bugün de il binasını yıkım kararı aldı.

Kanal kazısının bugün de devam ettiği DEDAŞ il binasına girilemezken, Belediye çok sayıda iş makinesini binanın girişine konuşlandırdı. Polis, zırhlı araçlar ve çevik kuvvet şube ekipleri ile DEDAŞ'ın girişinde önlem aldı.