Diyarbakır'daki Patlamaya Tutuklama

Diyarbakır'daki Patlamaya Tutuklama

Diyarbakır'da 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 100'ün üzerinde kişinin de yaralandığı patlamayla ilgili gözaltında bulunan şüpheli tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz yaptığı yazılı açıklamada, 5 Haziran'da İstasyon Meydanı'nda HDP'nin miting yaptığı sırada 2 ayrı patlamaya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında O.G'nin gözaltına alındığını hatırlattı.

Şüphelinin İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldığını belirten Solmaz, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen O.G'nin "kasten öldürmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandığını kaydetti.

- Soruşturmanın gizliliğini ihlal edenlere soruşturma

Soruşturmaya ilişkin 8 Haziran'da ulusal bir gazetede haber yapıldığını bildiren Solmaz, Türk Ceza Kanunu'nun 285. maddesinde yer alan "Soruşturmanın gizliliğinin alenen ihlali" uyarınca haberi yapan muhabir ve ona bilgi veren kamu görevlileri hakkında soruşturma başlattıklarını ifade etti.

Solmaz, açıklamasında şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Başsavcılığımızca şüphelinin eylemine iştirak edenler, yardım edenler ile bağlantıları yönünden yürütülen soruşturma tüm ayrıntılarıyla çok yönlü olarak devam etmektedir. Her ihtimalin titizlikle araştırıldığı soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir."