Diyarbakır’daki Hırsızlık Vakaları Vatandaşın Canını Bezdirdi

Diyarbakır’daki Hırsızlık Vakaları Vatandaşın Canını Bezdirdi

Diyarbakır'da işyeri soyulan esnaf, kentte gün geçtikçe artan hırsızlık olaylarına isyan ederek yetkilileri göreve çağırdı.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde bulunan beyaz eşya ticareti ile uğraşan bir esnafa ait işyerinin sabah saatlerinde soyulması üzerine, işyeri sahibi ve yakınları olaya sert tepki göstererek, böyle bir rezilliğin yamyamların ve Yahudilerin memleketinde bile olamayacağını söyleyerek yetkilileri göreve çağırdı.

 

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde beyaz eşya satan Servet Hatipoğlu’na ait işyeri sabah saatlerinde kimliği belirsiz hırsız ya da hırsızlar tarafından soyuldu. İşyeri sahibi Servet Hatipoğlu ve çevredeki esnaf hem Belediye’den hem de Polislerden şikayetçi olduklarını ifade ettiler.

 

“Polis ihmalkar davranıyor”

İşyerinin soyulduğunu fark ettikten sonra soğuk havada uzun süre polisin gelmesini bekleyen Hatipoğlu, “2-3 saattir parmak izi ekiplerinizi bekliyorum.  Bu ne iştir. Eğer gelmeyecekseniz, Valiliğe gideyim. Savcılığa gideyim. Bizimle dalga mı geçiyorsunuz. Nöbet değişimi nedeniyle polislerin, yeni ekibi olay yerine göndereceğini söylediler. Ancak saat 09. 00 olmasına rağmen daha kimse olayla ilgili inceleme başlatmadı” dedi.

 

‘Diyarbakır hırsızlığı ile meşhur bir şehir oldu ’

Delillere zarar vermemek için saatlerce çaresiz bir şekilde dışarıda beklediğini söyleyen Hatipoğlu, “Diyarbakır artık hırsızlığıyla meşhur bir şehir. Başka şehirlere gittiğimizde, Diyarbakır dedik mi, hemen akıllarına hırsızlık ve benzeri suçlar geliyor” ifadelerini kullandı.

 

“Yahudi memleketinde bile böyle olay yaşanmaz”

Sabah saatlerinde olayı fark ettiklerini ifade eden iş yeri sahibinin kardeşi Furkan Hatipoğlu ise, “Kepenklerimizi ve camlarımızı kırmışlar. Yahudi ve Yamyamların memleketinde de yaşasak, böyle bir şey olmaz. Onlar, bile kendi halkına, kendi dininin mensuplarına, kendi kardeşlerine böyle zulmetmez. Allah, bunların belasını versin. Allah’ından bulsunlar. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Nasıl, bir zihniyet ile karşı karşıya olduğumuzu anlayamadım.” diyerek yaşanan hırsızlık olaylarına tepki gösterdi.

 

"Diyarbakır’da sadece bir ekip var, fiskosa gittik"

Olaydan 4 saat sonra olay yerine gelen polise vatandaşların sert tepki göstermesi üzerine polislerden biri, “Diyarbakır’da sadece bir ekip var. Şimdi biz, mesela önce Fiskos’a gittik. Oraya gittikten sonra ancak senin yanına gelebildik.  Oradan anında buraya gelmemizi beklemeyin. Sadece bir ekibimiz var. Tek ekip olduğu için böyle sıkıntılar yaşanıyor.” demesi esnafın tepkisine neden oldu.

 

“Siyasi bir olay olsaydı, caddenin ortasına helikopter bile inerdi”

Polisin Diyarbakır’da sadece bir ekip olduğunu söylemesine tepki gösteren otomatik kepenk sistemi çalışanı, “Ben yıllardır bu işi yapıyorum. Bu darabanın bu hale gelmesi en az bir saati alır. Ayrıca gürültü de çıkarır. Birileri müdahale edebilirdi. Eğer siyasi bir olay olsaydı, caddenin ortasına helikopter bile inerdi. Ancak söz konusu halk olunca, böyle pasif davranıyorlar. Eski döneme dönülseydi, hırsızlık da olmazdı.” ifadelerini kullandı.

 

“Belediyenin hırsızlardan haberi var”

Olaya sert tepki gösteren çevre esnafı ise, “Belediyelere bağlı mahalle komisyonlarının, bütün hırsızlardan ve hırsızlık faaliyetlerinden haberi var. Ancak ses çıkarmıyor. Vallahi, Partinin de haberi var, ancak hiç ses çıkarmıyor” ifadelerini kullanarak Belediye ve Mahalle komisyonuna tepki gösterdi. (İLKHA)