Diyarbakır'da Tekfircilere Operasyon

Diyarbakır'da Tekfircilere Operasyon

Diyarbakır merkezli 4 ilde, terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyon düzenlendi: Çok sayıda gözaltı var.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü IŞİD ile irtibat ve iltisaklı şüphelilere yönelik soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında Diyarbakır, Bursa, Muğla ve Malatya'da haklarında yakalama kararı çıkartılan 19 zanlının yakalanması amacıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, şüphelilerden 17'si gözaltına alındı, 2'sinin yakalanmasına çalışılıyor.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 1 kurusıkı tabanca, şarjör, çok sayıda dijital materyal ve toplatılma kararı bulunan kitaplar ele geçirildi. Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

Son zamanlarda Türkiye'de MİT'in ve Emniyetin ortak operasyonları ile IŞİD'in uyuyan hücrelerine birçok operasyon yapıldı. Operasyonlarda gözaltına alınanların tamamının yabancı uyruklu olması, Suriye ve Irak'ta IŞİD ve Nusra gibi terör örgütleri adına faaliyette bulunmuş olmaları dikkat çekiyor.

Sıra Türkiye'de mi?

Türkiye'den de terör örgütleri IŞİD ve Nusra'ya katılıp onlar adına Suriye'de ve Irak'ta faaliyette bulunan çok sayıda Türkiye vatandaşının da olduğu biliniyor. MİT'in ve Emniyetin bu ortak operasyonunun bu kişilere yönelik olup olmadığı henüz netlik kazanmadı.

Suriye'den sonra sıranın Türkiye ve İran'a geleceğinin sıklıkla vurgulandığı bir ortamda merak konusu olan soru şu: Bu operasyonların üst üste gelmesi MİT'in, IŞİD'in Türkiye'ye karşı harekete geçireleceği ile ilgili ciddi istihbaratlar mı?

Amerika’nın Suriye’ye, Irak'a ve Türkiye'ye terörist nakli hız kesmiyor

ABD'nin SDG/YPG eliyle Türkiye'ye IŞİD'li teröristleri saldığı dillendiriliyor. SDG/YPG kamplarında tutulan "esir" IŞİD'li teröristlerin Türkiye'ye eylem yapmaları için sınırdan içeri bırakıldıkları ve Türkiye'nin aldığı istihbarat bilgileri sonucu neredeyse hergün bu "uyuyan/hazırda tutulan" hücrelere operasyon yapıldığı ifade ediliyor.

Türkiye MİT, TEM, Jandarma ve Emniyet birimleri ile Türkiye genelinde şimdiye kadar farklı illerde düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda binin üzerinde IŞİD, HTŞ, El-Nusra gibi terör örgütlerine mensup teröristleri henüz eylem yapmadan gözaltına alabildi.

İsrail ve ABD'ye bir zararları dokunmayan ve bölgede sadece İsrail ve ABD'nin çıkarlarına olan/olacak her eylemde adları/imzaları olan bu taşeron örgütlerin eylem pratiği, sahipleri tarafından her türlü sahaya sürülebilecek çok kullanışlı taşeron örgütler olduklarını ıspatlıyor.  ajanslar