Diyarbakır'da Sokağa Çıkma Yasağı

Diyarbakır'da Sokağa Çıkma Yasağı

Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçelerinde valilik kararıyla ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak vatandaşlara cami hoparlöründen duyuruldu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde gece YDG-H üyeleri tarafından Lalebey ve Hasırlı mahallelerinde hendek kazılarak polis ekiplerine yönelik saldırı hazırlığından bulunulması üzerine Diyarbakır Valiliği saat 05.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Yasak vatandaşlara Tarihi Ulu Camii'nin hoparlöründen vatandaşlara duyurulurken duyurunun yapılmasının ardından Kentin tamamında elektrikler kesildi.
Sur ilçesinde polis helikopteri devriye atarken birçok noktada güvenlik önlemi alındı.
Silvan'da da sokağa çıkma yasağı
Silvan ilçesinde sabah saatlerinde 3 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağının ilçe genelinde uygulanması kararlaştırıldı.
Silvan'daki terör olayları nedeniyle, sabah halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, İl İdaresi Kanunu gereğince Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde ikinci bir duyuruya kadar ilan edilen sokağa çıkma yasağının, ilçe genelinde uygulanması yönünde karar alındı.
Cami hoparlörlerinden yapılan anonslarda, vatandaşların söz konusu yasağa uymalarının kendi can ve mal güvenlikleri açısından önemli olduğu belirtilerek, yasağın süresinin ayrıca duyurulacağı bildirildi.