Diyarbakır'da Şaşırtan Afiş!

Diyarbakır'da Şaşırtan Afiş!

IRAK'ta Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin babası Molla Mustafa Barzani'nin 35'inci ölüm yıldönümünde, fotoğrafları Diyarbakır'a billboardlara asıldı.

Irak’ta Kürt ayaklanmasına liderlik yapan ve 1979 yılında gittiği ABD’de yaşamını yitiren, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin babası Molla Mustafa Barzani’nin ölümünün 35’inci yıldönümünde, Diyarbakır’da anma paneli düzenlendi. Irak Kürdistan Demokrat Partisi taraftarı olan Kürd Demokrasi Platformu (KDP) tarafından Diyarbakır’daki billboardlara üzerinde Molla Mustafa Barzani’nin fotoğrafları bulunan Türkçe ’Ölümsüz Molla Mustafa Barzani’yi anma çağrısı’ anlamına gelen Kürtçe afişler astı.




ANMA TOPLANTISI 2 MART’TA

Diyarbakır’da 2 Mart günü Molla Mustafa Barzani için düzenlenecek anma toplantısında, Irak Bölgesel Kürt Parlamentosu’nun IKDP’li milletvekili Dr. Cafer İbrahim Eminki, Sosyolog Yazar Prof. Dr. İsmail Beşikçi, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Kadri Yıldırım ve Yazar Vahdettin İnce konuşmacı olarak katılıp Molla Mustafa Barzani’nin mücadelesini anlatacak.

Kürt Demokrasi Platformu Sözcüsü Sertaç Bucak, anmaya başta BDP olmak üzere bütün partilerin milletvekilleri ve belediye başkanlarını davet ettiklerini söyledi. Bucak, "Diyarbakır’da bu haliyle ilk kez Molla Mustafa Barzani’yi anacağız. Bunun için de ilk kez billboardlara fotoğraflarının bulunduğu afişleri astık. Türkiye’nin yanı sıra çevre ülkelerden de Kürtlerin katılımını bekliyoruz" dedi.
TİME TÜRK