Diyarbakır'da  Halktan Kuran Toplayıp Sonra Yakıyorlar

Diyarbakır'da Halktan Kuran Toplayıp Sonra Yakıyorlar

Diyarbakır’da ev ev gezerek “Camilere Kuran-ı Kerim topluyoruz” bahanesiyle Kuran-ı Kerim toplayıp bunları yaktıkları belirtilen kişilere yönelik Diyarbakır müftülüğünden cemaate uyarı geldi.

lkha'nın haberine göre, Diyarbakır Müftülüğü ’nün bu gün okunan Cuma hutbesinde yaptığı bir uyarı Cuma namazına katılanlarda adeta şok etkisi yaptı.

Diyarbakır’da ev ev gezerek “Camilere Kuran-ı Kerim topluyoruz” bahanesiyle Kuran-ı Kerim toplayan bazı kişilerin topladıkları Kuranları yaktıkları ifade edildi.

Konu hakkında cemaati bilgilendiren Cami imamları, Diyarbakır Müftülüğüne yapılan şikâyetler üzerine böyle bir uyarı yapma gereği hissedildiğini belirterek, bu tip insanlara karşı uyanık ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Kuran-ı Kerim’in evlerden toplatılarak yakılmasının kabul edilebilir bir tavır olmadığı belirtilen uyarıda bunu yapanların iyi niyetli olmadıkları ifade edildi.

Yapılan bu fitneye karşı Müslümanların daha dikkatli olması gerektiği belirtilen uyarıda, camilerin Kuran’ı Kerim’e ihtiyacının olmadığı, aksine Kuran-ı Kerim veya elifba ihtiyacı olan her kese, İl Müftülüğünce ihtiyaç duyulduğu kadarıyla Kuran-ı Kerim verildiği de belirtildi.

Duyuru anında cemaatin sert tepki göstermesi ve bunu yapanlara karşı lanet okumaları dikkatlerden kaçmazken, halkın ortak tepkisi ise, “Bunu yapanların elleri kırılsın” oldu.