Diyarbakır'da 39 Köyde Daha Sokağa Çıkma Yasağı

Diyarbakır'da 39 Köyde Daha Sokağa Çıkma Yasağı

Diyarbakır'ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerine bağlı 39 köyde PKK’ya yönelik operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır'ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerine bağlı 39 köyde PKK’ya yönelik operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Valilikten yapılan açıklamada, Lice, Hazro ve Kocaköy ilçeleri dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten PKK mensuplarını etkisiz hale getirmek, örgüt tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tespit etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenleneceği belirtildi.
Operasyon icra edilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, Kocaköy İlçesinin Gözebaşı, Gökçe ve Boyunlu köyleri, Hazro'nun Çitlibahçe köyü ile Lice'nin Örtülü, Erginköy, Kıralan, Dernek, Yamaçlı, Akçabudak, Kılıçlı, Yorulmaz, Yalımlı, Baharlar, Hedik, Bayırlı, Saydamlı, Bağlan, Serince, Yalaza, Ortaç, Kayacık, Uçarı, Esenler, Ziyaret, Dolunay, Çavundur, Çağdaş, Dibekköy, Yolçatı, Arıklı, Ulucak, Güldiken, Yaprakköy, Tuzlaköy, Damar, Sığınak, Budak ve Kabakaya köylerinde sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 23 Haziran 2016 Perşembe günü 03.00’den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma ve bu bölgelere giriş çıkışların yasaklandığı kaydedildi.
Söz konusu yasağa vatandaşların uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz ettiği ifade edilen açıklamada, yasağın bitim süresinin ayrıca duyurulacağı bildirildi.
32 KÖYDE YASAK KALDIRILDI
Diyarbakır'ın Hani, Lice, Kocaköy, Silvan, Hazro ve Kulp ilçelerine bağlı 32 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasakları sona erdi.
Valilikten yapılan açıklamada, 20 Haziran ile 22 Haziran tarihleri arasında 6 ilçeye bağlı 32 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasaklarının kaldırıldığı belirtildi.
PKK mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, bölgede teröristlerin kullandığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarının tespit edilmesi ve malzemeleri ele geçirmek amacıyla Hani ilçesine bağlı Okurköy, Kırım, Yayvan, Soylu, Gömeç köyleri, Lice ilçesine bağlı, Gökçe köyü ile Kocaköy ilçesine bağlı, Yazıköy ve Şaklat köylerinde operasyon düzenlendiği ifade edildi.
Açıklamada, 20 Haziran Pazartesi günü saat 19.30’dan itibaren duyurulan yasaklama kararının 22 Haziran saat 19.30’dan itibaren kaldırıldığı kaydedildi.
Lice, Silvan, Hazro, Kulp ve Hani ilçeleri bölgesindeki dağlık ve ormanlık alandaki örgüt mensuplarına yönelik Lice ilçesine bağlı, Oyuklu, Kutlu, Türeli köyleri, Kulp ilçesine bağlı, Taşköprü, Temren, Bakırköy ve Demirli köyleri ile Silvan ilçesine bağlı, Dağcılar ve Dolaplıdere köyleri, Silvan ilçesine bağlı, Üçbasamak, Çaldere, Keklikdere, Görentepe köyleri ile Hazro ilçesine bağlı, Ülgen, Mutluca ve Bayırdüzü köyleri, Hani ilçesine bağlı, Yukarıturalı, Akçayurt, Kaledibi ve Damlatepe köyleri ile Lice ilçesine bağlı, Şenlik, Birlik, Erginköy ve Elmadere köyleri bölgelerinde operasyon düzenlendiği bildirildi.
Açıklamada, 21 Haziran Salı günü saat 05.00’ten itibaren duyurulan yasağın 22 Haziran Çarşamba günü saat 19.30’dan itibaren kaldırıldığı ifade edildi.
Kulp ilçesi Alaca köyünde (Şenyayla ve Billurderesi bölgeleri) ise 22 Haziran Çarşamba günü saat 12.00’den itibaren duyurulan yasaklama kararının 22 Haziran Çarşamba günü saat 19.30’dan itibaren kaldırıldığı ifade edilen açıklamada, can ve mal güvenliğinin sağlanması için uygulanan yasağa uydukları için vatandaşlara teşekkür edildi.