Diyarbakır'da 27 dinleme cihazı kayıp iddiası

Diyarbakır'da 27 dinleme cihazı kayıp iddiası

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde son teknoloji ürünü 27 adet mobil dinleme cihazının kayıp olduğu iddia ediliyor

çişleri Bakanlığı tarafından satın alınarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilen son teknoloji ürünü olan 27 adet mobil dinleme cihazının kayıp olduğu öne sürüldü. 

ANF’nin iddiasına habere göre, 17 Aralık tarihinde 3 bakan çocuğunun gözaltına alınmasıyla başlayan operasyonun sonrasında Türkiye genelindeki tüm Emniyet Müdürlüklerinde görevden almalar başlatıldı. Yapılan görevden almalar sırasında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne 2 yıl önce yaklaşık 3 milyon dolara yurtdışından satın alınan son teknoloji ürünü olan 27 mobil dinleme cihazlarının kayıp olduğu savunuldu. 

Cihazların kayıp olduğunun tutanak altına alınması ardından, Başbakan Erdoğan’ın emri ile İçişleri Bakanlığı’nca soruşturma başlatıldığı kaydedilirken, soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır’a polis başmüfettişlerinin gönderildiği bildirildi. 

Soruşturma sürerken, yaklaşık bir buçuk yıl önce Diyarbakır’a atanan İl Emniyet Müdürü Recep Güven, önceki gün Resmi Gazete’de yayınlanan kararname ile İçişleri Bakanlığı tarafından 15 Emniyet Müdürü ile birlikte görevinden alındı. 

Edinilen bilgiye göre, yurtdışından satın alınarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edilen 27 adet mobil dinleme cihazları ile kentte taşınabilen araçlarla ortam ve telefon dinlemelerinin yapıldığı ileri sürüldü. 

Yaklaşık on gün önce başlatılan soruşturmanın halen sürdüğü ve kayıp 27 adet mobil cihazın henüz bulunamadığı belirtildi.