Diyarbakır ve Şırnak'ta Polise Saldırı

Diyarbakır ve Şırnak'ta Polise Saldırı

Şırnak'ta uygulama yapan polis ekibine PKK tarafından bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. İki polisin can verdiği saldırıda iki PKK'lı öldürüldü. Diyarbakır'da hendek kapatmaya giden polise pusu kuruldu

Şırnak'ta uygulama yapan polis ekibine PKK tarafından bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. Olayda 2 polis memuru hayatını kaybetti, 5 polis memuru yaralandı. Olayda iki PKK'lı öldürüldü. 

Alınan bilgiye göre, Şırnak-Uludere karayolunun 2'nci kilometresinde da uygulama yapan polis ekibine saat 05.30 sıralarında terör örgütü PKK mensupları bomba yüklü araçla saldırı yaptı. Teröristler, bombalı saldırının ardından uzun namlulu silahlarla ateş açarken, güvelik güçleri anında karşılık verdi.

Saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyon başlatıldı. 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan Kobra helikopterleri teröristlerin kaçış güzergahını ateş altına aldı.

Saldırıyı gerçekleştiren 2 PKK'lının etkisiz hale getirildiği operasyon sürüyor.

ÇOCUKLARIN ELİNDE PATLADI

Bu arada Mardin Kızıltepe'de bir evin damına bırakılan poşet içindeki patlayıcı, 1'i ağır 2 çocuğun yaralanmasına neden oldu.

Kızıltepe'de PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H mensuplarınca poşet içerisinde bir evin damına bırakılan patlayıcı, çocukların elinde infilak etti. Patlama sonucu, 1'i ağır 2 çocuk yaralandı.

Kızıltepe Devlet Hastanesine kaldırılan çocuklardan Tahsin U'nun hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Koçhisar Mahallesi'nde dün gece Cizre'deki sokağa çıkma yasağını bahane ederek toplanan YDG-H mensupları, duvarını yıktıkları bir marketi ateşe vermiş, güvenlik güçleri gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etmişti.

HAKKARİ'DE BİR PKK'LI TESLİM OLDU

 Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde ise PKK üyesi bir kişi teslim oldu. 

Valilikten yapılan açıklamada, örgüt içerisinde faaliyet yürüten kişinin örgütten kaçtığı belirtildi.

Açıklamada, "Bugün öğle saatlerinde Şemdinli Derecik Jandarma Karakol Komutanlığına silahsız ve teçhizatsız teslim olan teröristle ilgili adli makamlarca soruşturma başlatıldı" ifadesine yer verildi.

SİLVAN'DA DA SALDIRI

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde de sokaklara kazılan hendekleri kapatmaya giden polis ekiplerine bir grup PKK'lı tarafından roketatar ve otomatik silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda 1 polis şehit oldu, 1 polis ve 1 sivil yaralandı.