Diyarbakır Şehidleri Siirt'te anıldı

Diyarbakır Şehidleri Siirt'te anıldı

Diyarbakır’da Kurban Bayramında muhtaçlara kurban eti dağıtırken, HDP’nin çağrısıyla sokağa salınarak ortalığı savaş alanına çeviren HDP/PKK’lılar tarafından saldırıya uğrayarak katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için Mustazaflar Cemiyeti Siirt Şubesi t

6-7 Ekim Olaylarında katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için Mustazaflar Cemiyeti Siirt Şubesi tarafından ‘Şehitleri Anma Programı’ düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Hidayet İlahi Grubu’nun şehitlerle ilgili seslendirdiği ezgilerle devam etti.

Programa katılan Şehit Hasan Gökgöz’ün babası Mehmet Gökgöz yaptığı konuşmada, “Hasan kendisini İslam’a feda etti. O İslam aşığı bir gençti. Nazarımda hepiniz birer Hasan’sınız. Çünkü inanıyorum ki hepiniz kendinizi İslam’a feda etmeye hazırsınız. Kurban bayramında Hasan’ımı Allah’a kurban ettim. Bu izzetli ve şerefli yoldan asla vazgeçmeyin.” İfadelerini kullandı. Gökgöz’ün konuşması, sık sık tekbirlerle kesildi.

Konuşmacı olarak programa katılan İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş Hoca, “Tarihte olduğu gibi, şimdi de mazlum halk şehit veriyor ve bu halk Allah ile ticaret yapıyor. Canlarını Allaha satıyorlar. Hz .Yahya , Hz. Hüseyin şehit edildiği gibi, küfür ehli küfürlerini kusuyor her daim.” dedi.

Yılbaşı kutlamalarına da değinen Göktaş Hoca, konuşmasını şöyle sürdürdü ; “Aklı başında bir insan hiçbir zaman ‘Bir yılımı daha kaybettim’ diye sevinerek kutlama yapar mı ? Bu akla ve insanlığa sığmaz. Ancak aklını kaybeden bir topluluk, kaybettiği yıllar için sevinip tepinebilir.” dedi.

Program Mustazaflar Cemiyeti Siirt Şubesi Başkanı Emin Tetik’in yaptığı dua ile sona erdi.  (İLKHA)