Diyarbakır Halkı Peygambere Sahip Çıktı

Diyarbakır Halkı Peygambere Sahip Çıktı

Diyarbakır'da DBP'li belediye tarafından asılan peygambere hakaret içerikli billboardlara tepki gösteren Diyarbakırlılar, Cuma namazı çıkışında HDP ve DBP'yi protesto etti.

Diyarbakır'da DBP'li Yenişehir İlçe Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü tarafından şehir merkezindeki billboardlara asılan peygambere hakaret içerikli billboardlara tepkiler devam ediyor.

Cuma namazının ardından Ulu Camii önünde toplanan halk, afişte kullanılan görselin, peygamber efendimize hakaret için çizilen karikatür olduğuna dikkat çekerek, ‘Peygamber düşmanı HDP’, ‘Kahrolsun Peygamber düşmanları’, ‘Müslümanlar uyanın’ diye sloganlar attı.

‘Müslümanların namusunu yokluyorlar’

Peygamberine sahip çıkan halk, “Biz ne Sosyalizm, ne Komünizm istiyoruz. Kürt meselesiyle bizi kandırmayın. Siz dinsizlik peşindesiniz. Hz. Peygamber (sav)'e hakaret eden alçaktır. Müslümanların namusunu yokluyorlar. Allah birdir. Muhammed onun elçisidir. Resulullah (sav)’a uzanan eller kırılsın. Allah'ın Resulünden şefaat bekliyorsak, ona sahip çıkmalıyız.” dedi.

Herkesi hakaret içerikli pankarta tepki göstermeye davet eden halk, ‘Peygambere uzanan eller kırılsın, Resüle canım feda’ sloganları eşliğinde, DBP’li Yenişehir Belediyesine tepki gösterdi.

Asılan pankart ile Müslüman halkın sınandığını ifade eden kalabalık, tepki gösterilmez ise peygambere daha sonra büyük hakaretler yapılabileceğini belirtti.

DBP'li Yenişehir Belediyesi tarafından şehir merkezindeki billboardlara Hz Muhammed (sav)'e hakaret içerikli karikatürler asılmıştı. Tepkilere neden olan karikatürle halk tarafından yırtılmıştı.

Öte yandan DBP'li belediye tarafından billboardlara asılan afişlerin, Danimarka'da yayınlanan ve Müslümanların sert tepkisine neden olan karikatürler olduğu ortaya çıkmıştı.

2005 yılında Danimarka'da yayımlanan karikatürlere sert tepki gösteren Diyarbakırlılar da o dönem Mustazaf Der öncülüğünde İstasyon Meydanında düzenlenen mitingle tepkilerini dile getirmiş, karikatürü çizen, yayan ve sahiplenenleri lanetlemişti. (M.Hüseyin Temel / M.Sıddık Bilge - İLKHA)

><